Drama på slutten da Benfica sikret gruppeseier. Her er de fire lagene Liverpool kan møte

Liverpools mulige motstandere i neste Champions League-hinder er nå klare.

Onsdag ble gruppespillet ferdigspilt, og det er nå klart hvilke fire lag Liverpool kan måte i åttedelsfinalen i februar og mars. Liverpool kan møte følgende lag. 

Porto

Liverpool møtte Porto i Champions League i 2018, 2019 og forrige sesong i gruppespillet. Alle tre gangene har de røde gått til finale. Porto vant gruppen sin foran Club Brugge tirsdag kveld.

Bayern München

Bayern vant seks av seks kamper i gruppe med Inter, Barcelona og Viktoria Plzen, og er klare for åttendedelsfinale som gruppevinnere. Det kan bety at gjensyn med Sadio Mané.

Real Madrid

Real Madrid tok seg enkelt av Celtic onsdag. De vant 5-1 og toppet sin gruppe foran RB Leipzig. Det kan altså bli et gjensyn med Real Madrid, som slo Liverpool 1-0 i finalen i Paris i mai.

Benfica

Det ble utrolige scener i Israel da Benfica rappet gruppeseieren fra PSG på overtid ved å slå Maccabi Haifa hele 6-1. Benfica og PSG havnet dermed likt både på poeng, målforskjell, scorede mål og innbyrdes oppgjør. Gruppeseieren ble avgjort på hvem som scoret flest mål på bortebane i løpet av gruppespillet, og det var det portugiserne som gjorde. Det betyr at Liverpool kan få et gjensyn med fjorårets kvartfinalemotstander og Darwin Nunez sin gamleklubb.

Trekning mandag

Mandag kl. 12.00 er det Champions League-trekning i «the House of European Football» i UEFA sitt hovedkontor i Sveits.

Der skal de åtte gruppevinnerne seedes, og trekkes mot lagene som har endt som gruppetoere. Liverpool går denne gang inn i gruppen som gruppetoer, bak Napoli på innbyrdes oppgjør.

Gruppevinneren vil starte borte og avslutte hjemme. Det betyr at Liverpool skal starte hjemme på Anfield med første kamp 14/15. eller 21/22. februar. Returoppgjøret blir på fremmed gress 7/8. eller 14/15. mars.