Ingen Liverpool-trener har gjort det bedre i CL enn Klopp

Storlag på storlag sliter i Champions League, men Jürgen Klopp loser alltid laget trygt gjennom.

Borteseieren over Ajax onsdag sørget for at Liverpool nå avanserer fra gruppa som enten nummer en eller to.

For sjette år på rad går de røde videre fra gruppespillet i Champions League, med andre ord den lengste rekka i klubbens historie.

Enorm prestasjon

Det må sies å være et symbol på hva Jürgen Klopp har fått til med sitt regime på Merseyside.

Og resultatene fra de andre gruppene viser at dette ikke kan ses på som en selvfølge.

Faktisk er det sånn at hele fem av de 12 originale grunnleggerne av den forhatte Super League vil spille Europa League, eller kanskje ikke det en gang, videre denne sesongen.

Arsenal, Manchester United, Juventus, Atlético Madrid og Barcelona vil havne i godt selskap.

Sistnevnte spiller i den nest største turneringen for 13. gang i den 51-årige historien. Det er kun andre gang katalanerne er med her, siden navnebyttet til Europa League i 2009.

For Diego Simeone og Atlético Madrid, et lag Liverpool har måttet hanskes med i Champions League i både 08/09, 19/20 og 21/22, har det kun skjedd to ganger på 10 år at de har røket ut i gruppespillet.

Tør Klopp gå for førsteplassen?

Muligheten finnes fremdeles for å bli først i gruppa, men da må det en knallsterk prestasjon til hjemme mot Napoli tirsdag kveld.

Spørsmålet er hvorvidt Jürgen Klopp tør å risikere alt for mye her. Liverpool har noen skader, i tillegg til at de er blant lagene med kortest tid til å omstille mellom kamper.

Siden oktober startet har de røde spilt lørdag-tirsdag-søndag-onsdag-søndag-onsdag-lørdag-onsdag. Nå er det Leeds lørdag kveld, før gruppefinalen mot Napoli tirsdag. Den etterfølges av toppkamp mot Tottenham i London.