– Manageren har latt oss slippe unna med en økt per dag

Joe Gomez forteller at Liverpool-spillerne likevel har mye trening i beina foran treningskampen mot Lyon i ettermiddag.

Når Liverpool-spillerne løper ut på Al Maktoum Stadium for å møte Lyon i Dubai Super Cup i ettermiddag, så gjør de det i etterkant av en knalltøff treningsuke.

– Det blir fint for oss å få noen minutter med kamptrening, sier Joe Gomez til Liverpoolfc.com foran kampen mot franskmennene.

Liverpool-troppen har trent i behagelige temperaturer siden tirsdag, og Gomez er blant spillerne som har vært med på alle øktene. 

– Det varme været er selvsagt et pluss. Vi får bygd opp formen, og møter gode lag i Lyon og AC Milan. Jeg tror dette er en god oppladning, som jeg håper alle kommer helskinnet gjennom. Det handler selvsagt både om trening og taktiske detaljer. Nå skal fundamentet på plass foran resten av sesongen, slår midtstopperen fast.

Skadeproblemer for Joel Matip og Ibrahima Konate har ført til at Gomez har vært Virgil van Dijks midtstoppermakker store deler av sesongen så langt. Han har spilt 13 kamper fra start og fått fire innhopp fra benken. I ligaen har han vært involvert tolv av 14 kamper.

GOD STEMING I TROPPEN: Joe Gomez på treningsfeltet sammen med Thiago Alcantara tidligere i uken.

GOD STEMING I TROPPEN: Joe Gomez på treningsfeltet sammen med Thiago Alcantara tidligere i uken.

Føles som en preseason

– Manageren har latt oss slippe unna med en økt per dag, men de har til gjengjeld vært knalltøffe. Så det har på mange måter føltes som en preseason. Nå skal vi snart begynne å spille kamper igjen, og det blir annerledes, sier 25-åringen.

– Du kan ikke ta foten av gasspedalen, men må holde den fysiske formen vedlike. Derfor har vi selvsagt individuelle treningsprogram som vi må gjennomføre.

Gomez forteller at han har forsøkt å nyte den uvante ferien midt i sesongen, mens sju av lagkameratene har vært opptatt med VM-spill. 

– Det er ikke ofte vi får en sjanse til en slik ferie, så den måtte vi ta vare på. Jeg har tilbrakt feriedagene med familiene, og koplet av litt. Men nå er det godt å være tilbake.

Arsenal har allerede sanket fire poeng i Dubai Super Cup, etter at The Gunners vant både kampen 3-0 og straffespark-konkurransen 2-1 mot Lyon torsdag. Liverpool er dermed nesten avhengige av lignende gode prestasjoner skal de henge med i kampen om trofeet som deles ut i turneringen.

– Nå er det vår tur. Vi vil bruke de spillerne vi har med oss hit, og som er tilgjengelige, sier Jürgen Klopp foran ettermiddagens kamp mot franskmennene.

Liverpool - Lyon spilles kl. 15.00 i ettermiddag, og vises på LFCTV GO.