En motstander som er ute av det gode selskap

Kampene mot Liverpool og Arsenal er det nærmeste Lyon kommer europacupfotball denne sesongen.

Klokken 15.00 tas avspark i Liverpools første kamp i Dubai Super Cup. Franske Lyon står på motsatt banehalvdel i denne treningskampen på Al-Maktoum Stadium.

Lyon klarte ikke å kvalifisere seg for europacupene denne sesongen, og har således kun hatt Ligue 1 å konsentrere seg om. Men det har heller ikke gått spesielt bra. Laget ligger nemlig helt nede på åttendeplass etter 15 kamper i den hjemlige serien. De har vunnet seks, spilt uavgjort i tre og tapt seks kamper.

Klubben byttet ut manageren i oktober, da den tidligere franske landslagsstjernen Laurent Blanc erstattet Peter Bosz.

Siste kamp før VM-pausen spilte Lyon uavgjort 1-1 mot Nice. Det skjedde kvelden før Liverpool slo Southampton 3-1 på Anfield. 

Arsenal tok bonuspoenget også

Lyon spilte åpningskampen i Dubai Super Cup på torsdag. Heller ikke det gikk spesielt bra. Det ble et klart 3-0-tap for The Gunners, og London-laget fikk også med seg ekstrapoenget for å vinne straffespark-konkurransen etter kampen 2-1. 

– Vi trenger ikke dette opplegget i Premier League, ler Jürgen Klopp.

– Vi har lagt planer for denne turneringen, og måtte finne en måte å gjøre det på. Det virket ikke fornuftig å spille tre kamper, og det virket ikke fornuftig at vi skulle møte Arsenal. Derfor ble det fire lag, hvor vi bare møter to av dem, Lyon og AC Milan, forklarte han til Liverpoolfc.com.

– Arsenal gjør det samme. Spørsmålet ble hvordan vi kunne finne en vinner når vi ikke spiller alle tre kampene. Da hjalp det om vi konkurrerte om fire poeng isteden for tre. Det var en god idé, og nå skal vi prøve den ut. 

Mot Arsenal stilte Lyon med følgende lag fra start: Lopes, Henrique, Lukeba, Diomande, Gusto, Caqueret, Aouar, Tolisso, Faivre, Dembele, Lacazette.

På benken satt: Riou, Bonnevie, Da Silva, Kumbedi, Laziri, Sarr, Lepenant, T. Mendes, Reine-Adelaide, Barcola, Cherki og Tite.

Gabriel, Eddie Nketiah og Fabio Vieira scoret målene for Arsenal. Alle scoringene kom i første omgang, i en kamp der lagene gjorde mange bytter i pausen.

– Vi hadde møter, så jeg fikk ikke sett hele kampen til Arsenal. Jeg så de siste 25 minuttene eller noe, og vil se mer av kampen senere. Jeg hørte Arsenal spilte en veldig god kamp, sa Klopp til Liverpools nettside. 

Det franske laget ladet opp til turneringen i Dubai med en treningskamp mot belgiske Oud-Heverlee Leuven i Spania, som de vant 5-3. 

Lacazette er fortsatt giftig

Etter fem sesonger i Premier League med nettopp Arsenal er spissen Alexandre Lacazeette tilbake i Lyon. Målteften er ikke blitt borte. Spissen har gjort hele ni mål på 15 kamper i Ligue 1.

Den offensive midtbanespilleren Tete, som er utlånt fra Shakhtar Donetsk, har også bidratt med fem mål.

Lyon fikk kun to spillere med i VM. Karl Toko Ekambi og Kamerun er utslått, mens Nicolás Tagliafico og Argentina er klare for semifinale mot Kroatia.

Liverpool og Lyon har spilt bare to offisielle kamper mot hverandre, da de møtte hverandre i gruppespillet i Champions League i 2009/10. Gjestene sjokkerte ved å vinne 2-1 på Anfield med et seiersmål på overtid, før det ble 1-1 i returoppgjøret i Frankrike. 

Liverpool spilte treningskamp mot Lyon i Geneve i juli 2019. Da vant de røde 3-1, etter å ha ligget under 1-0.

– Nå er det vår tur. Vi vil bruke de spillerne vi har med oss hit, og som er tilgjengelige, sier Klopp.

Liverpool - Lyon spilles søndag 11. desember kl. 15.00, og vises på LFCTV GO.