Kan møte fransk motstand under VM

Ny treningskamp skal være på plass til treningsleiren.

I august ble det kjent at Liverpool skal til Dubai i desember, samtidig som fotball-VM begynner å dra seg mot sluttspillet. De røde skal ha en treningsleir i storbyen som bare er en drøy halvtime unna VMs hovedkvarter i Doha i Qatar.

Torsdag ble det rapportert at AC Milan kom til å bli en motstander i en treningskamp i desember. Nå skal en ny motstander være klar, og det er franske Lyon. 

Avisen Le Progres, som holder til i Lyon, melder at den franske klubben skal møte Arsenal og Liverpool i Dubai mellom 5. og 12. desember. Lyon ledes nå av Laurent Blanc, etter at han tok over etter sparkede Peter Bosz forrige helg. 

Sist Liverpool møtte Lyon var i gruppespillet i Champions League i 2009/10-sesongen. Det ble 1-2-tap på Anfield, og 1-1 i Frankrike. De røde røk ut i gruppespillet, og måtte spille Europa League på våren.

Flere profiler vil være med

Ingen av kampene er så langt bekreftet fra klubbene.

Bakgrunnen for at flere klubber vil ha treningsleirer i Dubai er nettopp den geografiske nærheten til VM. Spillere som ryker ut av mesterskapet kan da slutte seg til resten av troppen etter mesterskapets slutt.

For Liverpools del, som er en av storklubbene som ser ut til å sende få spillere til VM, blir det i hovedsak en anledning til å holde formen ved like i varmere strøk.

Profiler som Kostas Tsimikas, Andy Robertson, Joel Matip, James Milner, Naby Keita, Mohamed Salah og Luis Diaz skal med sikkerhet ikke spille VM – men sistnevnte er dessverre også skadet og ute til nyttår.