Spår City kommer til å stille med noen av sine sterkeste offensive kort

Liverpool kan vente seg tøff motstand når de gjester Etihad i ligacupen om halvannen uke.

Det er bare halvannen uke til Liverpool skal spille sin første offisielle kamp etter VM-pausen. Og motstanden kunne knapt ha blitt sterkere. Manchester City på Etihad i ligacupens fjerde runde.

Dette blir naturlig nok også Citys første offisielle kamp etter VM, og Manchester Evening News har sett litt på hvilke spillere de lyseblå har mulighet til å stille med bare fire dager etter VM-finalen i Qatar.

Manchester City vant ligacupen fire ganger fra 2018 til 2021, mens Liverpool er regjerende ligacupmester. Derfor stilles det store forventninger til kampen på Etihad torsdag 22. desember. 

City har også bare en spiller igjen i VM

Av de 16 spillerne som City sendte til VM er det bare Argentinas Julian Alvarez som fortsatt er igjen i VM. Han skal spille semifinale mot Kroatia, og deretter venter en finale eller bronsefinale.

Det er imidlertid ventet at spillerne som var involvert i kvartfinalene, Ederson (Brasil), John Stones, Kyle Walker, Kalvin Phillips, Phil Foden, Jack Grealish (alle for England), Joao Cancelo, Ruben Dias, Bernardo Silva (alle for Portugal), og Nathan Ake (Nederland), ikke blir involvert i ligacupkampen mot Liverpool.

Spillerne som ble slått ut tidligere i mesterskapet, som Manuel Akanji (Sveits), Kevin De Bruyne (Belgia), Ilkay Gundogan (Tyskland), Aymeric Laporte og Rodri (begge for Spania) forventes imidlertid å spille kampen mot Liverpool.

Citys lag

Basert på de spillerne som ikke var involvert i VM, og de som kom hjem tidlig, tror lokalavisen i Manchester at dette er Citys mest sannsynlige startoppstilling mot Liverpool to dager før julaften:

Keeper: Stefan Ortega

Selv om Ederson er tilgjengelig etter Brasils exit i kvartfinalen er det Oretega com er Citys cupkeeper.

Forsvar: Rico Lewis, Aymeric Laporte, Manuel Akanji, Sergio Gomez

Rico Lewis kan starte sin andre ligacupkamp på rad, etter at han imponerte mot Chelsea i forrige runde. Aymeric Laporte vil være tilbake i trening i neste uke, etter at Spania ble slått ut tidlig av VM, og det ble også Manuel Akanji. Sergio Gomez blir sannsynligvis venstrebacken.

Midtbane: Kevin De Bruyne, Ilkay Gundogan, Rodri

Kevin De Bruyne og Ilkay Gundogan kom ikke videre fra gruppespillet i VM, så de vil ha masse tid til både hvile og trening før denne kampen. Rodri fikk også i likhet med Laporte en tidlig exit med Spania. Manchester Evening News tror ikke Pep Guardiola vil spille mot Liverpool uten en sterk midtbane.

Angrep: Erling Braut Haaland, Riyad Mahrez, Cole Palmer

Denne angrepstrioen har alle sett VM fra TV-skjermen, og kan dermed bli trioen City stiller med på topp. Det betyr at enten Mahrez eller Palmer spiller ute av posisjon, men det tror ikke lokalavisen er noe problem.

Skader kan ødelegge for Klopps planer

Jürgen Klopp har hintet om at han vil benytte spillere fra den troppen han har med til Dubai i kampen mot City. Det betyr i så fall at ingen av de fem Liverpool-spillerne som ble slått ut i kvartfinalene i VM blir med. Altså ingen var kvintetten Alisson Becker, Fabinho, Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk. 

Ibrahima Konate er selvsagt uaktuell, da han vil være i VM til siste slutt med Frankrike, som enten skal spille finale eller bronsefinale. 

Det som kompliserer bildet litt er skadeproblemene til Liverpool. Luis Diaz måtte gjennom en kneoperasjon i helgen. Arthur Melo og Diogo Jota er ute med langtidsskader, mens karer som Naby Keita, Thiago Alcantara, Joel Matip og Curtis Jones sto over fredagens trening.

Liverpools lag

Basert på dette kan Liverpools startoppstilling mot City for eksempel se slik ut:

Keeper: Caoimhin Kelleher

Forsvar: Calvin Ramsay, Nathaniel Phillips, Joe Gomez, Andy Robertson

Midtbane: James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain, Harvey Elliott

Angrep: Mohamed Salah, Roberto Firmino, Darwin Nunez

Dersom noen av de spillerne som sto over fredagens trening er tilbake i spill mot Lyon i dag, vil de selvsagt være høyaktuelle for dette laget.