Svake prestasjoner i begge bokser sendte Liverpool ut av ligacupen

Darwin Nunez var alene med Ortega ved flere anledninger, men det ble ingen nettsus for uruguyaneren i kveldens kamp.

Endelig var Liverpool tilbake i spill etter en drøy måned på sidelinjen. Alt lå til rette for en fantastisk kamp på Etihad i kveld, og for den nøytrale seer tror jeg få ble skuffet over hva som ble levert.

Fem scoringer i tallet, men dessverre stod Manchester City for flest under flomlysene på en dag hvor de røde, og de lyseblå, stilte med svekkede lag etter en lang VM-pause.

I fjor ble det pokal og finaleseier i ligacupen. Slik blir det ikke i år. Liverpool var forholdsvis gode i store deler av kampen, men da det stod på sviktet laget i begge bokser i kveld.

Det er synd, for ingenting hadde smakt bedre enn å forsvare tittelen var fjorårets sesong.

SCORET: Fabio Carvalho åpnet målkontoen til Liverpool, men portugiseren ble senere byttet ut ved pause.

SCORET: Fabio Carvalho åpnet målkontoen til Liverpool, men portugiseren ble senere byttet ut ved pause.

City-dominanse

Kampen åpnet slik de fleste hadde forventet på forhånd. City styrte banespillet mot et kontringsinnstilt Liverpool-lag. Det som allerede ble en øyeåpner tidlig i kampen var hvor åpent både midtbanen og forsvaret til de røde så ut i den første omgangen.

Etter tjue sekunder fikk vi den første advarselen. Bajcetic var for sen i presset på midtbanen, og plutselig hadde Haaland en halv bane å løpe på. Matip og Gomez var forlengst forsvunnet, men heldigvis for de røde bommet nordmannen fra en brukbar posisjon.

Innledningen på kampen var preget av rufsete pasningsspill, og City tok gledelig imot gavepakke etter gavepakke. Etter ti minutter var det gjort. Et innlegg fra venstre traff Haaland inne i feltet og nordmannen var iskald da han satte ballen bak Kelleher fra fem meter.

Det må nevnes at James Milner slet voldsomt på sin høyreback i kveld, og innlegget som resulterte i scoringen kom fra hans side. Heldigvis gjorde ringreven opp for seg like etter.

Imot spillets gang scoret nemlig de røde. Joel Matip fosserte oppover banen i kjent stil og fant Milner inne i boksen. 36-åringen fikk ballen videre til Carvalho inne foran mål og portugiseren satte ballen iskaldt i lengste hjørne.

Det svake Liverpool-presset fortsatte utover i omgangen, men med litt flaks kom de røde seg til pause på stillingen 1-1, men her måtte det gjøres endringer. Bajcetic slet sentralt på midtbanen og forsvaret hang ikke sammen.

SLET: Stefan Bajcetic fikk det vanskelig mot Ilkay Gundogan og Kevin De Bruyne i kveldens kamp.

SLET: Stefan Bajcetic fikk det vanskelig mot Ilkay Gundogan og Kevin De Bruyne i kveldens kamp.

Bedring etter pause

Inn i pausen kom Alex Oxlade-Chamberlain og Fabinho. Klopp ville ha rutine på banen, og dermed forsvant nevnte Bajcetic og målscorer Carvalho ut. Det hjalp ikke da City gikk opp i ledelsen igjen like etter dommeren hadde blåst i gang den andre omgqngen.

Et svakt presspill på midtbanen gjorde at ballen endte opp hos Mahrez ute på sin høyrekant. Driblefanten hadde god tid og gjorde ingen feil. 2-1 til City, og fortjent sådan.

Heldigvis for alle røde supportere var Liverpool kjapt tilbake i kampen. Oxlade-Chamberlain fant Nunez ute på venstrekanten med en utsøkt pasning, og spissen sendte den så videre til Salah. Egypteren gjorde få feil da buret stod tomt.

Igjen var Klopps menn tilbake, men man satt nok med en følelse av at City ville score igjen, og det gjorde de. Ti minutter senere gikk de lyseblå igjen opp i ledelsen. Denne gangen på grunn av tellefeil inne i Liverpools boks.

Et kort hjørnespark fant De Bruyne, som sendte en utsøkt pasning på pannebrasken til Ake. Nederlenderen gjorde få feil og vipps var de Guardiolas menn i ledelsen for tredje gang i kampen.

Klopp prøvde å gjøre endringer, og det var spesielt gledelig å se Naby Keita på banen igjen, men den røde sluttspurten kom aldri.

MATCHVINNER: Nathan Ake fikk stå helt alene på bakerste stolpe da kampen ble avgjort på Etihad.

MATCHVINNER: Nathan Ake fikk stå helt alene på bakerste stolpe da kampen ble avgjort på Etihad.

Svake i avgjørende situasjoner

Det er ganske mye bra å ta med seg fra dagens kamp tross resultatet, men det er vanskelig å komme unna hvor lite kynisk Klopps lag er i avgjørende situasjoner.

I angrep viste de røde godt spill ved flere anledninger, og spesielt på kontringer, men Darwin Nunez hadde virkelig ikke dagen. Uruguyaneren bommet, bommet og bommet, og nå er det vanskelig å forsvare ham.

23-åringen er helt ekstrem på å skape sjanser til seg selv i de fleste kamper, men svake avslutninger har blitt en gjenganger gjennom hele høsten. Når bør det forventes at han skal score på slike muligheter? I kveld talte jeg iallfall tre sjanser ganske alene med Ortega, men ingen av dem traff mål. Det er ikke godt nok for en spiss.

De røde slet også med å få tak i ballen gjennom hele kampen. I slutten var det tendenser til småjogging fra flere av Liverpools spillere. Det er bekymringsverdig. Fabinho virket tung, og det samme gjorde flere i Liverpools forsvar. Er det ikke City som har hatt flest spillere i VM?

Det er også finurlig å tenke over at man kanskje tenkte at de røde hadde kommet best ut av en VM-pause sammenlignet med City. Det så ikke slik ut i dag, for Klopp måtte mønstre Milner på høyrebacken og en midtbane bestående av Bajcetic og Elliott. Ingenting vondt mot noen av dem, men i en duell med typer som De Bruyne på midtbanen er det klasseforskjell.

Det har blitt skreket høyt og lenge om nye spillere inn dørene, og kanskje spesielt på den sentrale midtbanen. I kveldens kamp ble nok det inntrykket forsterket ytterliggere.

TEMPOSVAK: James Milner slet voldsomt mot City-spiller Palmer på Etihad.

TEMPOSVAK: James Milner slet voldsomt mot City-spiller Palmer på Etihad.

En god kamp mot en vanskelig motstander

Det blir ofte mye negativitet når Liverpool taper, men man glemmer ofte at Manchester City kanskje er verdens beste lag. De røde tapte 2-3, og hadde Nunez fininnstilt siktet i kveld kunne mye sett annerledes ut.

Jürgen Klopps kampplan virket å fungere ganske godt også, men det er vanskelig for tyskeren å ta forbehold i at de røde sliter i presspillet sitt eller at individuelle feil blir avgjørende.

Liverpool spilte en god kamp, på en vanskelig bortebane, og kunne med litt hell også tatt seg videre. Det høres ikke så galt ut?

Jeg vil også gi en liten gulrot til Nathan Phillips, som faktisk var overraskende god etter hans innbytte. Midtstopperen burde ikke være i nærheten av Liverpools startellever, men han viste god kvalitet da han stoppet en Haaland på vei igjennom.

Det er likevel ingen tvil om at dette laget trenger noe nytt. I kveld satte City innpå John Stones, Jack Grealish og Phil Foden. Liverpool byttet inn Phillips, Fabinho, Oxlade-Chamberlain, Henderson og Keita. Gode spillere i form, men det begynner å bli en stund siden vi så det sist, med unntak av Hendo.

Det er tungt å ryke ut i cupen, men nå er det bare en ting å gjøre. Om noen få dager venter Aston Villa og Phillipe Coutinho i Premier League, på selveste Boxing Day. Da får vi nok forhåpentligvis mer å juble for. Det er uansett deilig å være i gang igjen.