Konate delte hva Trent sendte ham før kvartfinalen

Ibrahima Konate unner sine kompiser i Liverpool suksess i VM.

Ibrahima Konate har delt innholdet i en tekstmelding han fikk fra  Liverpool-kompis Trent Alexander-Arnold foran Frankrikes kvartfinale mot England i helgen. 

– Rivaliseringen mellom de to nasjonene har eksistert siden tidenes morgen. Alexander-Arnold sendte meg en tekstmelding hvor han skrev «ser deg på lørdag, min bror». Vi er veldig gode venner, avslørte 23-åringen til RMC Sport.

– Jeg har spilt mot England for U16-landslaget, men det var noe helt annet, la han til.

Håper på Liverpool-spillere i finalen

Konate fikk i intervjuet spørsmål om hvem han tror vinner VM.

– Jeg ønsker å si Frankrike, men da kommer dere til å bruke det mot oss! Det er vanskelig å spå. Det kan komme mange overraskelser. Dersom jeg må velge, sier jeg Frankrike, eller i det minste et lag som har Liverpool-spillere i troppen, sa han.

Dessverre for Konate og Alexander-Arnold tyder ting på at Jordan Henderson blir den eneste Liverpool-spilleren som starter kvartfinalen i Doha. Konate startet turneringen for Frankrike, men har siden måttet vike for en Raphael Varane, som er blitt skadefri igjen. Så selv om Liverpool-stopperen har storspilt når han har fått sjansen i mesterskapet, så ser det ut som han må finne seg i en rolle på benken igjen lørdag.

Det vil også være svært overraskende om Alexander-Arnold starter kvartfinalen, da han så langt i mesterskapet kun har fått en halvtime på banen i den siste gruppespillkampen mot Wales.

Det som er sikkert er at minst en Liverpool-spiller til vil være ute av VM etter lørdagens prestisjeoppgjør. For laget som vinner venter en semifinale mot vinneren av kvartfinalen mellom Portugal og Marokko.

Konate har startet to av de regjerende mestrenes fire VM-kamper. Han spilte hele åpningskampen mot Australia og i det overraskende tapet for Tunisia, samt at han kom inn fra benken i et kvarter mot Danmark. Han spilte ikke i åttedelsfinalen mot Polen.

England - Frankrike spilles lørdag kl. 20.00, og vises på TV 2.

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.