Luis Enrique ferdig som Spania-sjef - kan få betydning for Thiagos landslagsfremtid

Det spanske fotballforbundet melder at Luis Enrique har fått sparken som spansk landslagssjef, og erstattes av Luis de la Fuente.

Nyheten kommer bare et par dager etter at Spania ble slått av Marokko på straffespark-konkurranse i åttedelsfinalen i VM.

Thiago Alcantara var ikke blant spillerne som Luis Enrique tok med i sin VM-tropp. I steden var de utvalgte på midten Sergio Busquets (Barcelona), Rodrigo (Manchester City), Gavi (Barcelona), Carlos Soler (Valencia), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Pedri (Barcelona), Koke (Atlético Madrid).

Har ikke spilt for Spania siden EM

Thiago har ikke spilt landskamper for Spania siden EM sommeren 2021, hvor han var involvert i fire av seks kamper. Likevel var det en stor skuffelse for 31-åringen at han ikke kom med i VM-troppen. I stedet for for å reise til Qatar tok Liverpool-spilleren med seg kona Julia Vigas på ferie til Las Vegas. Nå er spanjolen på treningsleir i Dubai med Liverpool, hvor han ble avbildet i full trening tidligere i dag.

Thiago var på midtbanen til Luis Enrique i den første kampen han ledet Spania, mot England i september 2018. Han har totalt spilt 15 landskamper under Luis Enriques ledelse, men skader og sykdom har ødelagt mye for midtbanespilleren i denne perioden. 

Han kunne blant annet ikke spille i Spanias kamper i UEFA Nations League i begynnelsen av juni, på grunn av en muskelskade på baksiden av høyrebeinet. 

Totalt står Thiago bokført med 46 kamper og to mål for landslaget. Nå vil midtbanespilleren vente i spenning på om den nye landslagssjefen, Luis de la Fuente, vil ta ham inn i varmen igjen.