– Vi ønsker å oppføre oss bra, men noen ganger kommer følelsene

Pep Lijnders og Pep Guardiola maner til god oppførsel både på benken og tribunen torsdag kveld.

Pep Guardiola fikk høre det, men ikke like mye som Jürgen Klopp etter kampen mellom Liverpool og Manchester City på Anfield i høst. Tyskeren fikk både fotballeksperter, kolleger og dommerforeninger på nakken etter at bilder der han skjelte ut assistentdommeren gikk verden rundt.

Klopp ble belønnet med rødt kort i selve kampen og en påfølgende karantene på én kamp en snau måned senere da fotballforbundet statuerte et eksempel etter et år med mye dommerhets på grasrotnivå i England, mens Guardiola slapp unna - noe spanjolen på sin pressekonferanse onsdag innrømmet at han ikke alltid kan regne med å gjøre.

Før torsdagens storkamp har Liverpool og Manchester City gått sammen om å skrive et brev til supporterne der de maner til god oppførsel etter noen mildt sagt uheldige episoder i tidligere oppgjør mellom lagene. Men kanskje er det klubbenes ansikter utad som må sette et godt eksempel?

– Definitivt, sa Guardiola da han fikk spørsmål om dette på pressekonferansen.

– Vi ønsker å oppføre oss bra - spillerne, managerne og tilskuerne - men noen ganger kommer følelsene. Fra mitt ståsted handler det om å respektere dommerne, reglene og mostanderen, sa spanjolen, som har hatt sine utbrudd på Anfield, ifølge The Telegraph.

Respekt er det viktigste

Oppførsel både på og utenfor banen ble tema også da Lijnders holdt sin pressekonferanse før kampen.

– Toppidrett handler om følelser, og man tar det til ytterkantene. Det handler om å se hvor linja er og å klare å holde igjen, sa Lijnders.

– De som kontrollerer følelsene sine er alltid de som når lengst. Ikke la følelsene ta over. Som lag har vi vist at vi er kapable til det, sa assistentmanageren og la til at han synes det er positivt at de to rivalklubbene har gått sammen om denne saken.

Både Lijnders og Guardiola ønsker å se følelser, lidenskap og engasjement i lange baner, men førstnevnte sier det må gjøres på riktig måte.

– Det eneste problemet med følelser er når det ikke er noe respekt. Da kan det bli sårende, og det kan vi ikke tillate. Det har skjedd, men det er veldig positivt at klubbene nå samarbeider om dette, sa han og siktet til det som skjedde på tribunen i oppgjøret på Anfield i høst.