– VM-spillerne er i bedre form enn de som har vært hjemme

Seks VM-spillere til var tilbake på Citys treningsfelt onsdag.

Det er bare tre dager siden Pep Guardiola klaget over at han bare hadde fire eller fem seniorspillere tilgjengelig til torsdagens ligacupkamp mot Liverpool. Siden den gang har VM-spillerne kommet hjem til Manchester på rad og rekke, og i dag var det faktisk bare fire av 16 VM-spillere som manglet på Citys treningsfelt.

Kevin De Bruyne og Ilkay Gundogan har vært tilbake i trening med City en god stund, etter at Belgia og Tysklands ikke klarte å ta seg videre fra gruppespillet i VM. De spilte treningskamp mot Girona på lørdag, sammen med blant andre Sergio Gomez, Cole Palmer, Riyad Mahrez og Erling Braut Haaland.

Tirsdag var kvartetten Nathan Ake, Rodri, Manuel Akanji og Aymeric Laporte tilbake, og onsdag kunne City-manageren hilse seks VM-spillere til velkommen tilbake på treningsfeltet. 

– De kommer tilbake en etter en. I dag var det seks spillere som kom tilbake, og det var første gang at så mange kom tilbake på en gang. Vi er glade for å ha dem tilbake, og de gjorde det veldig bra på treningen. De har fått en unik erfaring. Spillerne som var i VM er i bedre form enn de som har vært her. Sergio Gomez, Riyad Mahrez, Erling Braut Haaland og Cole Palmer er ikke helt i form ennå, sa Pep Guardiola under sin pressekonferanse onsdag.

Sa ikke hvem de seks var

Hvem som var tilbake i dag sa ikke Guardiola noe om, men det er naturlig å tro at det er den engelske kvartetten John Stones, Kyle Walker, Kalvin Phillips, Phil Foden og Jack Grealish, samt den brasilianske keeperen Ederson, og at de som fortsatt mangler dermed er portugiserne Ruben Dias, Joao Cancelo og Bernardo Silva, samt verdensmester Julian Alvarez.

– VM-spillerne har trent hver eneste dag, mens de andre har hatt ferie. De som kommer tilbake har beholdt rytmen, mens de som ikke deltok i VM mangler litt på det området, slo City-manageren fast.

Når City-spillerne løper ut på Etihad for å spille mot Liverpool torsdag kveld vil det være 41 dager siden deres forrige kamp.     

En spiller som City definitivt må klare seg uten mot Liverpool er den nybakte verdensmesteren Alvarez, som fortsatt feirer VM-triumfen sammen med sine lagkamerater i Buenos Aires.

– Vi er utrolig glade på hans vegne. Gratulerer til ham, Nico Otamendi, Lionel Messi og Argentina. De fortjente å bli verdensmestere. Julian er vår spiller, og vi er glade for han fikk spille mye, og nå har vi en verdensmester i våre rekker. Han vil få en uke, kanskje ti dager, med ferie, for vi har mange kamper fremover. Jeg vet ikke eksakt hvilken dato han vil komme tilbake, sa Guardiola.