Virgil spilte en viktig rolle da Gakpo bestemte seg

Egentlig var Cody Gakpo på listen over overgangsmål for sommeren 2023.

Onsdag kveld bekreftet Liverpool kjøpet av angriperen Cody Gakpo fra PSV Eindhoven. Nederlenderen, som scoret tre mål i VM, forteller at landslagskaptein Virgil van Dijk spilte en avgjørende rolle.

– Vi har snakket mye sammen på telefon de siste dagene. Det han fortalte meg var at dette var den riktige overgangen for meg, for at jeg skal utvikle meg og bli en bedre spiller. At det er en veldig stor klubb, men også føles som en familie. Det er veldig viktig for meg, for jeg er en fyr som setter familie høyt. Han sa bare gode ting, sier Gakpo ifølge The Times

– Jeg er glad for at han er her, så han kan hjelpe meg med ting. Jeg er veldig takknemlig for å være her, sier han videre.

I tillegg til van Dijk, er også assistentmanager Pep Lijnders fra Nederland. Det er også keepertrener John Achterberg.

Planen var egentlig til sommeren

Som i januar i fjor, da de røde hentet Luis Diaz fra Porto, var planen opprinnelig at spilleren skulle kjøpes til sommeren, skriver Paul Joyce i The Times. At Manchester United viste konkret interesse nå gjorde at planene ble fremskyndet, i tillegg til at timingen er god når de røde må klare seg i flere måneder uten Diogo Jota og Diaz, som er langtidsskadde.

Samtalene mellom klubbene startet på julaften og gjennom første juledag, før alt ble klart på Boxing Day. De rødes avtroppende sportsdirektør Julian Ward tok seg av samtalene med PSV sin sportsdirektør Marcel Brands, som har en fortid i Everton.

Nå må Gakpo få arbeidstillatelse, før han formelt blir klar 1. januar.