Åtte Premier League-klubber har brukt mer enn Liverpool

Åtte Premier League-klubber har brukt mer penger netto på overganger enn Liverpool de siste ti årene.

CIES Football Observatory kom denne uken med sin oversikt over hvor mye klubbene i topp fem-ligaene i Europa har brukt på overganger de siste ti sesongene - og hvor mye de har håvet inn på spillersalg. 

Med de to faktorene kan man lage en oversikt over hvilke klubber som bruker mest penger netto på overganger, og det er kanskje ikke overraskende at Manchester United troner øverst. De har kjøpt spillere for 1545 millioner euro og solgt for 470 millioner - altså over en milliard pund brukt på overganger netto. Like bak følger Manchester City og PSG. 

Best i klassen er det franske Lille som er. På imponerende vis har de gått 349 millioner euro i pluss på overgangsmarkedet til sammen de siste ti årene. 

Åtte lag foran Liverpool

Verre er det i England. Hele 14 engelske klubber er inne blant topp 20 i oversikten. PSG, Barcelona, Juventus, AC Milan, Inter og Bayern München er de utenlandske representantene. 

Liverpool er selvsagt inne blant topp 20, men er ikke i nærheten av rivalene de kjemper med i toppen av Premier League-tabellen. Liverpool har kjøpt spillere for 1128 millioner euro og solgt for 781 millioner euro de siste ti årene. En nettoutgift på, omstendighetene tatt i betraktning, beskjedne 347 millioner euro. En euro er for øyeblikket verdt om lag 0,8 pund og 10 norske kroner. 

Oversikten fra CIES tar selvsagt ikke for seg lønnsutgifter, der Liverpool ligger høyt, men verdt å merke seg er det likevel at sju Premier League-klubber ligger foran de røde på denne oversikten. 

Manchester-klubbene nevnte vi. Bak dem følger Arsenal (€583 mill.), Everton (€429 mill.), Aston Villa (€424 mill.), Chelsea (€413 mill.) og West Ham (€374 mill.) før vi finner Liverpool. 

Klubben som har kjøpt spillere for mest penger er Manchester City, med 1699 millioner euro. Der er Liverpool nummer åtte på lista. De som har solgt for mest er Chelsea, med hele 1201 millioner euro i inntekter. 

Hele oversikten finner du på CIES sine nettsider.