Får stadion oppkalt etter seg i Senegal

Sadio Mané hedres etter triumfen i Afrikamesterskapet.

Goal er blant flere medier som siterer Sports News Africa på at Sadio Mané skal få et fotballstadion oppkalt etter seg etter at han var med på å hente hjem Senegals første AFCON-trofé i historien. 

Borgermester Abdoulaye Diop i byregionen Sedhiou, der Mané kommer fra, bekrefter at deres nye stadion skal oppkalles etter Liverpool-spilleren. 

Mané kommer fra den lille landsbyen Bambali i Sedhiou, og han har virkelig satt hjemstedet på kartet i løpet av sin fotballkarriere. Ikke bare for sine bragder på banen, men også for sin generøsitet utenfor banen. Liverpool.no skrev nylig om alt Mané har gjort for å bedre levekårene i de fattige områdene i Senegal. 

– En gave han virkelig fortjener

– Sadio Mané har gjort ære på hele Senegal, Sedhiou-regionen og hele Casamance-regionen. Jeg har bestemt at vi skal kalle opp den nye arenaen i Sedhiou etter ham, sier Diop.

– Ved å gjøre det viser jeg frem hvor takknemlige alle i denne regionen er overfor ham. Han har gjort hele verden oppmerksom på Bambali og Sedhiou. Dette er en gave Sadio Mané virkelig fortjener, sier Diop. 

Mané kom nylig tilbake til Liverpool etter å ha feiret sitt livs største triumf med landslaget. Blant annet har de blitt hedret av president Macky Sall, i tillegg til tusenvis av henrykte supportere. 

«Vi skrev historie»

Mané har lagt ut en melding på Instagram der han forsøker å oppsummere de siste dagers opplevelser. 

«Litt etter litt skjønner jeg hva som har skjedd de siste dagene, og fortsat hender det at jeg tror jeg drømmer. Så stolt av oss alle sammen. Jeg finner ikke engang ordene for å beskrive hva dette betyr for meg. Vi skrev historie!», skriver Mané. 

«Takk for alle meldinger og støtte. Jeg vil også si takk til det kamerunske folket. Det var en utrolig AFCON med god stemning. Dere har vært den perfekte vert for denne konkurransen», skriver Mané, som også kommer med en kondolanse til de som mistet sine kjære i den tragiske stadionulykken i Kamerun under mesterskapet.