Liverpool taper ikke når Thiago starter

Thiago Alcantara spilte sin første Premier League-kamp siden 16. desember da Liverpool slo Leicester.

Thiago Alcantara spilte sin første Premier League-kamp siden Newcastle ble slått 3-1 på Anfield i midten av desember, og nøt virkelig comebacket mot Leicester etter halvannen måned på sidelinjen med en hofteskade.

– Det føltes utrolig godt å være tilbake på banen. Ingenting kan sammenlignes med å gå ut på gressmatta og spille kamp, sa spanjolen til LFCTV etter at Brendan Rodgers sitt mannskap var slått 2-0.

Liverpool klare ikke å avgjøre kampen før i sluttminuttene, men Thiago hevder at han ikke var bekymret over at det bare stod 1-0 svært lenge. 

– Jeg følte ikke det var farlig. Jeg føler det er en ønskesituasjon for oss når vi leder 1-0, sammenlignet med når det står 0-0. Vi er Liverpool og ønsker å vinne kampen. 0-0 er som et tap for oss. Dersom vi scorer og går opp i 1-0 åpner det opp alt for oss. Da kan vi fortsette å spille, fortsette å presse, og til slutt vil det komme flere mål.

Har vunnet alle ni

Thiagos sesong har vært mye av og på så langt, med en leggskade og koronasmitte før den nevnte hofteskaden, og comebacket ble også utsatt av en brystinfeksjon. Derfor stod han bare bokført med åtte kamper fra start før torsdagens match. 

Kaptein Jordan Hendersons ryggproblemer førte til at Thiago fikk starte kampen, og den elegante midtbanespilleren, som fyller 31 år i april, leverte varene. Han gjorde fire taklinger, tre klareringer, tre brytninger og vant ballen åtte ganger. 92 prosent av pasningene hans, 70 av 76, fant en medspiller. 

– Vi er fornøyd med prestasjonen vår. Vi kunne ha vært mer presise, men til slutt ble det 2-0 og tre poeng. 

Liverpool har vunnet alle de ni ligakampene som Thiago har startet denne sesongen, og de røde har sluppet inn bare to mål på disse ni kampene.

Det er også et faktum at Liverpool har registrert 16 seiere og en uavgjort på de 17 kampene hvor Thiago og Fabinho har spilt sammen på midtbanen de siste to sesongene. Den eneste spilleren på banen som gjenvant ballen hyppigere enn Thiago torsdag kveld var nettopp Fabinho, som vant den tilbake elleve ganger. Brasilianeren bidro også med fire taklinger og fire brytninger.

Thiago Alcantara

Født11. april 1991
San Pietro Vernotico, Italia
Høyde174 cm
Innkjøp£25M
Kontrakt2024

SesongKamperPL
2021-2210+6 /29+3 /1
2020-2123+7 /120+4 /1