– Han er utrolig vanskelig å forsvare seg mot

Virgil van Dijk får bryne seg på Diogo Jota hver dag på trening, og skjønner hvorfor portugiseren er nærmeste utfordrer til Mohamed Salah i kampen om scoringstronen i Premier League.

Diogo Jota scoret begge Liverpools mål da Leicester ble slått 2-0 på Anfield torsdag kveld. Portugiseren har nå gjort 17 mål på 30 kamper denne sesongen, og tolv av disse har kommet i Premier League.

– Han er en fantastisk spiller. Han er bare utrolig livlig, sier lagkamerat Virgil van Dijk til Liverpoolfc.com.

– Av og til virker det bare som han løper gjennom folk. Han er utrolig vanskelig å forsvare seg mot, for han er så opportunistisk. Han prøver på ting andre ikke tør, og han er også utrolig til å presse og forsvare seg. 

Hard konkurranse i angrepsrekka

Van Dijk mener at konkurransen i angrepsrekka til Liverpool nå begynner å bli meget interessant, der spillere som Mohamed Salah, Sadio Mané, Roberto Firmino, Diogo Jota, Luis Diaz, Divock Origi og Takumi Minamino skal kjempe om tre plasser. 

– Konkurransen på topp er interessant med Sadio som nå kommer tilbake, Luis som hadde en fantastisk debut, Mo - som du ikke trenger å si så mye om, Taki og Bobby. Manageren får en vanskelig jobb med å ta ut laget.

– Dette er bare bra, for vi trenger alle sammen. Vi skal spille kamp hver tredje dag, så alle vil føle at de blir involvert og ansvarlig for resultatene våre. Nå skal vi stå på, nyte dette og hjelpe hverandre. 

Fem seiere på rad

Jota gjorde ett mål i hver omgang mot Leicester, og sikret dermed Liverpool lagets femte strake seier i alle turneringer. Nederlenderen mener at de røde nå har lagt et solid grunnlag foran sesonginnspurten.

– Vi dominerte kampen, og holdt fokus helt til slutt. Med de spillerne Leicester har trengte de bare en halvsjanse for å kunne score de også. 

– Det var godt å holde nullen, og jeg mener dette er en prestasjon vi kan bygge videre på og ta med oss inn i de tøffe kampene vi har foran oss. Dette blir en travel periode, men som vi også skal nyte. Det er fint å henge med på alle fire fronter, så la oss gå for å vinne alt.

Diogo Jota

Født04. desember 1996
Massarelos, Porto, Portugal
Høyde178 cm
Innkjøp£41M+£4M
Kontrakt2025

SesongKamperPL
2021-2225+5 /1719+3 /12
2020-2119+11 /1312+7 /9