Kampkommentar Liverpool – LeicesterLiverpools supertropp har startet jakten på ligagull

Det var tredje ligaseier på rad for et rødt lag som ikke har gitt opp i kampen mot Manchester City.

Jürgen Klopp mener det er den beste troppen han har hatt i sin tid i Liverpool FC. En tropp som ennå ikke har vært helt komplett, men som nærmer seg når spillere nå av forskjellige årsaker snart er tilbake.

En ny spiller som Luis Diaz, stjerner som Mo Salah og senere Sadio Mané tilbake fra Afrikamesterskapet, og først og fremst en midtbanemotor som Thiago tilbake fra skade.

Det ga tre ganske komfortable poeng mot Leicester, selv om en behøvde en effektiv Diogo Jota på topp for å sikre 2-0 seieren.

Et snev av fremtiden

Det var ingen virkelige overraskelser i laguttaket til vår manager. Matip er et trolig knepent førstevalg foran Konaté, mens Andy Robertson nok begynner å kjenne pusten til Kostas Tsimikas i ryggen.

På midtbanen er det lett å like Fabinho, Thiago og Curtis Jones. Fabinho og Thiago har vært savnet sammen, og Liverpool gir inntrykk av å ha mer kontroll og bestemmelse av tempoet når de er i motorrommet. Scouseren Jones har energi og offensive takter i sitt spill. Jordan Henderson ute gjorde valget lettere for Klopp, men det er en trio som kan få mye spilletid sammen.

Sadio Mané får ventelige noe mer tid til å komme seg etter seiersrusen med Senegal, mens Mo Salah også har spilt mye landslagsfotball de siste ukene og fikk en sjelden kamp som innbytter. Det er en klar melding til spesielt Bobby Firmino om at nå må det presteres når de to nevnte ikke er fra start og rekkekameratene likevel heter Diogo Jota og Luis Diaz.

Mye velkjent, men Curtis Jones er på grensen til en toppet startplass, Diogo Jota er nok allerede inne i den beste elleveren og alle er spent på hva Luis Diaz vil bringe både på kort og lang sikt. På benken er Harvey Elliott sulten på spilletid.

Smakebiter og Jota

De røde greide ikke helt å finne flyten, og de store sjansene, mot et aggressivt Leicester som tettet til i midten. Luis Diaz var aktiv og ga prov på både sin fine touch og ikke minst hurtighet. Thiago ga glimt av god kontroll og styring av tempoet, og bød også på et straffespark som hadde gått rett inn om den hadde vært en halvmeter lenger inn. Fabinho var også solid i duellspillet, mens Joel Matip kom med et par fine forseringer.

Den største trusselen var imidlertid velkjent, med innlegg fra Trent Alexander-Arnold. Det var også noen fine touch og bevegelser fra Roberto Firmino. Liverpool stanget imidlertid lenge mot en forsvarsmur, før det ble sprengt hull da Virgil van Dijk fikk anledning til å dunke til med en heading fra corner av Trent, retur fra keeper og der var målsniken Diogo Jota i velkjent stil.

Mot slutten av omgangen orket ikke Leicester å holde like godt følge lenger og det var antydninger til at Liverpool skulle ta enda mer styring.

EN NØKKELMANN: Diogo Jota gratuleres av Jürgen Klopp etter to scoringer mot Leicester.

EN NØKKELMANN: Diogo Jota gratuleres av Jürgen Klopp etter to scoringer mot Leicester.

Avgjorde foran The Kop

En kunne merke at Anfield løftet seg da Mo Salah kom inn for Bobby Firmino, og også Harvey Elliott for Curtis Jones. Det tok litt tid før Salah fant rytmen, men snart ble angrepskraften hans sammen med Luis Diaz og Diogo Jota bare for mye for gjestene.

Diaz hadde en meget bra debut i Premier League som aktivum ute på venstrekanten og hvor samarbeidet med Andy Robertson satt bra. Diogo Jota var den «fox in the box» som ga uttelling mot revene fra Leicester, og det ble utvilsomt mer trøkk når ligaens toppscorer Mo Salah også kom inn.

På midtbanen ga Thiago Alcantara nok bevis på at han kan bli en nøkkel for et lag som har til hensikt å kjempe i fire turneringer framover.

Full tropp og full fart

Manchester City har fortsatt overtaket på toppen av Premier League og vinner kamper plagsomt lett om dagen. Fortsatt er imidlertid Liverpool på skuddhold og dermed utsettes også en mulig diskusjon om hvilke hester Jürgen Klopp skal satse på under siste halvdel av sesongen.

Pr. nå har Premier League og Champions League topp prioritet, selv om en forventer at Jürgen stiller med toppet mannskap ute på banen når Chelsea er motstander på Wembley i ligacupfinalen, og til og med kanskje vurderer å ta på seg dressen igjen.

De neste fem kampene for Liverpool i ligaen er Burnley (B), Norwich (H), Leeds (H), West Ham (H) og Brighton (B). For Manchester City er det Norwich (B), Tottenham (H), Everton (B), Manchester U (H), Crystal Palace (B). En liten fordel Liverpool?

Magefølelsen sier at disse fem kampene må vinnes for Liverpool, og at de har gode sjanser til å gjøre det hvis nåværende tropp ikke påføres vesentlige skadefravær. Etter de fem nevnte ligarundene har de helrøde Manchester United hjemme og også Watford på Anfield. De må i tillegg vinnes, noe en forventer at City gjør med hjemmekamp mot Brighton og bortekamp i Burnley. Deretter er det Manchester City – Liverpool palmehelgen, forhåpentligvis med en fortsatt genuin sjanse til å komme foran de lyseblå.

Har startet jakten

Dette var den tredje seieren på rad for Liverpool, etter trepoengere mot Brentford og Palace. Som nevnt over må dette bare fortsette og det skal bli spennende å se hvordan manageren setter sin midtbane og også de tre framme fremover.

Sadio Mané er fortsatt ikke tilbake etter å ha blitt kåret til turnerings beste spiller i Afrikamesterskapet, mens kaptein Jordan Henderson var ute med en lettere ryggskade. Klopp har mange å velge mellom nå.

Diaz har umiddelbart meldt seg på, unge Elliott er tilbake og bank i bordet vil Thiago nå få mulighet til å spille regelmessig. Salah er selvskreven, Mané er et aktivum, men det kan bli være muligheter for at stjernene nå også kan få seg en og annen liten pustepause.

Dette begynner å ligne en supertropp, og de må levere superspill om Premier League skal sikret. Forsøket på å nå veien dit har startet.

I SKUDDET: Luis Diaz hadde en god ligadebut for Liverpool.

I SKUDDET: Luis Diaz hadde en god ligadebut for Liverpool.