Nå forsvinner nesten alle koronareglene

Det blir nå nesten slutt på koronarestriksjonene i Premier League.

Premier League melder i en pressemelding at de fra i dag, fredag 11. februar, fjerner en rekke av koronareglene spillerne må følge. 

Spillerne må fremdeles holde avstand når de er innendørs, men de kan nå slippe å bruke munnbind når de er inne på stadion eller treningsfelt. 

Nå blir det også mindre testing. Fra mandag 14. februar skal spillerne kun bli testet to ganger i uken i regi av Premier League. Klubbene står selvsagt fritt til å teste spillerne utenom dette. 

Målet til Premier League er at alle koronaregler kan fjernes ved slutten av februar.

Letter på innreisereglene

Mange nordmenn har planlagt reiser til Liverpool denne vårsesongen, og Boris Johnson og regjeringen har nå gjort det enda enklere å ta turen over Nordsjøen.

Fra og med 11. februar trenger man ikke ta en Day 2-test ved ankomst, så lenge man er fullvaksinert.

Det vil si at dersom du skal på noen av kampene denne våren – etter Leicester-kampen – trenger du kun å fylle inn Passenger Locator Form før avreise.

Regelen om at man kun regnes som fullvaksinert av England dersom man har fått to doser av den samme vaksinen, gjelder ikke lenger. Man regnes dog ikke som fullvaksinert hvis man kun har fått én vaksinedose, selv om man har gjennomgått sykdom. Du er først fullvaksinert 15 dager etter dose to.