– Tror ikke de kan kjenne pusten vår ennå

Jürgen Klopp tror ikke Manchester City skjelver i buksene selv om Liverpool fremdeles er på skuddhold i tittelkampen.

Manchester Citys lange seiersrekke kombinert med noen poengtap fra Liverpool førte til at de lyseblå fikk bygd opp et solid forsprang på toppen av Premier League-tabellen rundt årsskiftet. Men tre strake seiere fra Liverpool har ført til at avstanden nå er på ni poeng, og de røde har en kamp til gode på serielederen. 

Likevel tror ikke Jürgen Klopp at City har begynt å føle at Liverpool puster dem i nakken.

– Jeg tror ikke de kan kjenne pusten vår ennå. Men vi må bare prøve å vinne fotballkamper. Dette er en massiv klubb, og hver eneste gang vi tar på oss drakten, må vi vinne, sa Klopp etter 2-0-seieren over Leicester torsdag.

Pep Guardiola er selvsagt ikke helt enig. 

– Avstanden til Liverpool er ingenting. Vi må vinne mange kamper og trolig komme opp mot 95 eller 96 poeng for å bli mestere, sa han fredag ifølge Liverpool Echo.

Thiago har troen

Klopp mener det ikke har noe for seg å tenke på tabellsituasjonen og City. 

– Jeg vet ikke om vi er i en posisjon der vi kan utfordre. Men selv om vi ikke skulle ha en mulighet til å ta dem igjen, må vi fortsette å vinne kampene våre. Det viste vi mot Leicester, og vi kan ikke ta noe for gitt, sa Klopp.

Thiago Alcantara er litt mer offensiv enn sin manager når det gjelder gullkampen. 

– Vi er fremdeles med. Vi har spilt en kamp mindre og skal fremdeles møte dem, så det er en åpen Premier League, sa Thiago torsdag kveld ifølge The Athletic.

Denne helgen skal de to rivalene ut i bortekamper mot bunnlag. Manchester City møter Norwich på lørdag, mens Liverpool spiller mot Burnley søndag.