Champions League-finalen kan bli flyttet

UEFA vil vurdere å flytte Champions League-finalen fra St. Petersburg i Russland.

Lørdag 28. mai skal Champions League-finalen spilles, og den er satt opp på Gazprom Arena i St. Petersburg i Russland.

Etter at Russland har sendt tropper inn i øst-Ukraina, vurderer UEFA nå om kampen skal flyttes, rapporterer The Times.

Det europeiske fotballforbundet forbereder seg på at det vil komme et intenst politisk press på hvor kampen skal spilles, nå som det er en åpen konflikt mellom to av deres medlemsnasjoner.

Et annet element er at supportere kan bli hindret fra å reise til Russland på grunn av reiserestriksjoner – og UEFA vil sette til verks planer for å finne alternativer til stadion i St. Petersburg.

Kan utsette en avgjørelse

Det vil ikke være første gang en Champions League-finale flyttes på kort varsel. Det skjedde også i 2020, da Istanbul skulle arrangert finalen på Atatürk. Koronasituasjonen i landet gjorde det umulig, og finalen ble spilt på Estadio da Luz i Lisboa.

I 2021 skulle finalen bli spilt på nettopp Gasprom Arena i St. Petersburg, men dette ble flyttet et år, og finalen dette året ble spilt på Estadio do Dragao i Porto. Dette skulle blitt året der en var tilbake til normalen og de tildelte stadionene, men ligger det nå til rette for å bli en endring på.

Ifølge The Times kan UEFA vente til semifinalene er spilt, og så velge det stadion som passer best for begge finalistene, etter at de tidligere har vist at de kan flytte en slik enorm kamp på kort varsel.