– Leeds er et av de mest underholdende lagene i ligaen, men vi må vinne denne kampen

Trent Alexander-Arnold snakker om Joe Gomez, Luis Diaz, bredden i troppen og den kommende kampen mot Leeds.

helgen fikk Trent Alexander-Arnold hvile, og ble satt ut av troppen til kampen mot Norwich City. Med denne enorme uken med kamper mot Leeds United og Chelsea i ligacupfinalen, er Liverpools kreative høyreback forhåpentligvis tilbake i kjempeslag på Anfield onsdag kveld.

Ettersom Manchester City tapte mot Tottenham lørdag kveld, kan Liverpool tette luken på toppen av tabellen til tre poeng med seier mot Leeds.

– Det er en kamp vi må vinne, som vil sette oss i en god posisjon i ligaen. Vi er fokusert på det, og fokusert på at vi skal ta tre poeng, sier Alexander-Arnold til Liverpoolfc.com

– Vi har sagt en stund at vi alltid har tro på at vi skal vinne kamper. Vi ser det som en hvilken som helst annen kamp. Det er viktig etter resultatene som kom, men det er fortsatt en vi må vinne.

De røde har nå vunnet åtte kamper på rad. Fem på rad i Premier League.

– Det er en erfaring vi har fått med alle sesongene vi har spilt, den evnen til å vinne kamper. En stygg 1-0-seier på Turf Moor og slike ting er aldri enkelt. Vi kom tilbake etter å ha kommet under i helgen, og vinner på ulike måter. Det eneste som betyr noe for oss er tre poeng, og om vi får det ved å vinne 5-0, 6-0 eller 1-0, bryr vi oss ikke så mye om for å være ærlig. Det handler om å være sikker på at vi får tre poeng, og se hva vi kan gjøre derfra, sier høyrebacken.

Gomez fikk starte

Han er glad på Joe Gomez sine vegne etter at 24-åringen vikarierte på høyrebacken og fikk sin første start for sesongen.

– Det er utrolig, og han er en fantastisk fyr. Han er en som har jobbet så ekstremt hardt. Det har han alltid gjort, og jeg tror det kommer naturlig for ham, i styrkerommet eller på banen, han gir alltid 100 prosent, sier 23-åringen.

STARTET: Joe Gomez fikk en sjelden start mot Norwich.

STARTET: Joe Gomez fikk en sjelden start mot Norwich.

– Han har ventet lenge på det øyeblikket, og en mulighet til å starte en Premier League-kamp. Han spilte en fantastisk kamp og viste at han er en toppspiller.

Alexander-Arnold har også latt seg imponere av nyinnkjøpte Luis Diaz, som scoret mot Norwich på lørdag.

– Han virker som en gutt som er sulten på å vinne kamper, lykkes og å hjelpe laget. Det er alt du kan be om. En som er villig til å komme inn, tilpasse seg og lære seg måten vi spiller på, og det har han vist så langt.

– Han skjønner at det var et stort øyeblikk for ham med scoringen i helgen, og forhåpentligvis er det bare starten slik at han forhåpentligvis kan ta nye steg og score mye mer for oss.

Liverpool har en helt annen bredde i stallen denne sesongen.

– I våre to siste kamper har kampbildet blitt veldig forandret med byttene. Det gikk ikke vår vei i de to kampene, men så kunne vi gjøre noen bytter og kampbildet endret seg slik at vi kunne vinne. Det viser kvaliteten vi kan sette inn fra benken, og i hele stallen, sier scouseren.

Spent på Leeds

Liverpool slo Leeds 3-0 på bortebane tidligere denne sesongen. Nå kommer Marcelo Bielsas lag til Anfield, og det er et lag Alexander-Arnold liker å se på.

– De er et lag som er spennende å se på. Som nøytral mener jeg at de er et av de mest underholdende lagene i ligaen. Det blir alltid mål i kampene deres. De er et lag som liker å ta risiko i angrep, og er ikke redde. De holder ikke tilbake. Alle er med i angrep, og det forventes at de skal komme tilbake og forsvare seg også, sier han.

– Vi kommer til å ha vår egen taktikk, og vi skal åpenbart analysere dem og se hvor de har sine styrker, slik at vi kan prøve å stoppe dem fra det de ønsker å gjøre, og forhåpentligvis kunne straffe dem den andre veien også.

Liverpool - Leeds United spilles onsdag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.