– Det er ikke noe som tyder på at Gomez ønsker å dra, men klubber vil stå i kø dersom han blir tilgjengelig

Til sommeren vil Joe Gomez ha to år igjen av kontrakten sin med Liverpool, og de røde må kanskje ta en avgjørelse.

Det har vært en vanskelig sesong for Joe Gomez, som er tilbake etter en veldig alvorlig kneskade som holdt ham ute forrige sesong.

Der Virgil van Dijk gikk rett tilbake på laget og nå ser ut til å være tilbake på sitt aller beste, har det blitt lite spilletid på Gomez denne sesongen. Han har kun startet fem kamper denne sesongen, og før lørdagens start på høyrebacken mot Norwich City hadde han kun spilt 24 minutter Premier League-fotball, spredd over fire innhopp.

Joel Matip har holdt seg skadefri denne sesongen, og har vært strålende ved siden av van Dijk. Sommerkjøpet Ibrahima Konaté har også imponert når han har fått sjansen, og har så langt ikke tapt på sine 15 første kamper for de røde.

I januarvinduet ble Joe Gomez linket til Aston Villa, men det ble tidlig klart at de røde ikke kom til å selge ham i januar, klok av skade fra forrige sesong da det var en midtstopperkrise uten like i klubben.

Trives i klubben

James Pearce i The Athletic har skrevet en større sak om Gomez sin situasjon, og hvordan han nå er blitt fjerdevalg på midtstopperplass i klubben. 

STARTET: Joe Gomez fikk starte på høyrebacken mot Norwich.

STARTET: Joe Gomez fikk starte på høyrebacken mot Norwich.

Ifølge Athletic-journalisten er det ingenting som tyder på at 24-åringen ønsker å dra fra Liverpool, eller at de røde ønsker å selge ham. Han er 24 år og har mange gode år i vente. Ifølge Pearce elsker han å spille for Liverpool, og er høyt verdsatt av Jürgen Klopp.

Samtidig har han ikke råd til å miste enda en sesong. Til sommeren vil Gomez ha to år igjen av kontrakten sin som går ut 30. juni 2024. Det er et tidspunkt da en spiller enten signerer en ny avtale – enten for å beskytte verdien – eller fordi han skal satses videre på. Både Matip og van Dijk vil være 31 år gamle når neste sesong sparkes i gang.

Dersom det ikke blir ny kontrakt, er det et naturlig tidspunkt å vurdere salg av spilleren. Pearce skriver at Aston Villa og Newcastle vil stå langt fremme i køen dersom Gomez blir tilgjengelig – og andre klubber høyere oppe på tabellen vil helt sikkert også være interessert dersom Liverpool ønsker å selge midtstopperen.