Chelsea har kun én spiller som er uaktuell for finalen

Thomas Tuchel har en stor og skadefri tropp å velge fra på Wembley.

Søndag er det ligacupfinale på Wembley, og Liverpool skal møte et Chelsea-lag som nylig returnerte til England som vinnere av VM for klubblag.

Da Liverpool skulle holde sin pressekonferanse var det assistentmanager Pep Lijnders som tok på seg ansvaret med å snakke foran media, slik han ofte gjør i denne turneringen. Chelsea har også holdt sin pressekonferanse, og der var det Thomas Tuchel som tok jobben.

Han hadde fått gode nyheter før søndagens kamp.

– Vi har hatt en trening i dag, og alle er ute på banen utenom Ben Chilwell. Det er strålende nytt, og det er stort sett det hele. Begge er bra igjen, sier den tyske manageren, og sikter til Mateo Kovacic og Hakim Ziyech, som begge måtte byttes ut med skader mot Lille.

– De var ikke bare på banen med egne treningsprogram, for alle var med og trente med laget fra første til siste minutt. Vi har ikke fått noen reaksjoner så langt, annet enn at det har vært positivt. Jeg håper at det forblir slik. Vi har en ny trening i morgen, og alle vil være tilgjengelig til søndag, sa Tuchel.

Kan kaste høyreback rett inn etter to måneder ute

I tillegg er tydeligvis også høyreback Reece James tilgjengelig igjen. Han har vært ute siden han skadet seg mot Brighton 29. desember med en muskelskade i låret. Det var sist han ble brukt i kamp, for snart to måneder siden.

Den tidligere Paris Saint-Germain-manageren fikk spørsmål om han kom til å bli kastet rett inn fra start.

– Selv om jeg ville, er jeg ikke sikker på om jeg kunne svart på spørsmålet ditt nå. Han har sett strålende ut i de to siste øktene. La oss vente og se om jeg er gal nok til å sette ham ut på banen. Du blir fristet til det, men la oss se, vi har fortsatt litt tid, sier Tuchel om spilleren som ble utvist da disse to lagene møttes tidlig i sesongen.

Chilwell er altså den eneste spilleren som ville vært i Chelseas beste ellever som er ute. Den engelske landslagsbacken fikk en alvorlig kneskade mot Juventus i november, og vil være ute i lang tid.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.