De gjenværende superligaklubbene gjør et nytt forsøk

Juventus, Barcelona og Real Madrid har fortsatt ikke gitt opp håpet om European Super League.

I april i fjor ble European Super League (ESL) satt opp, før det raskt kollapset etter at én og én klubb trakk seg.

Juventus, Barcelona og Real Madrid er de tre gjenværende klubbene i prosjektet, og har fortsatt ikke gitt opp håpet om å sette opp sin superliga, rapporterer Sam Wallace eksklusivt for The Telegraph

Ifølge Wallace skal Juventus-president Andrea Angellli snakke på en sportskonferanse på torsdag i neste uke, og legge frem de videre planene for ESL. I den nye versjonen av superligaen kommer det ikke til å være en stengt liga med permanente klubber som medlemmer, og innføre kvalifisering.

Seks Premier League-klubber trakk seg

Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Tottenham og Arsenal var opprinnelig med på planene, men har trukket seg og beklaget sin involvering.

UEFA ser på ESL som et dødt prosjekt, men i Juventus og de to spanske klubbene lever planene videre. De mener at deres turneringsmodell vil gjøre at byer som per i dag ikke har storlag kan få det – som Dublin og Luxembourg. De tre klubbene vil utfordre UEFAs monopol på europeisk fotball foran domstolen i EU senere i år.

Premier League skal også være av oppfatning at superligaen nå er fortid, og de involverte klubbene har beklaget seg. Nye regler vil gjøre det umulig for Liverpool og andre klubber å bryte ut igjen.