– Jeg har tapt på Wembley to ganger, men jeg pleier å vinne på tredje forsøk

Jürgen Klopp går for sitt første cuptrofé i England på søndag.

Jürgen Klopp har i et intervju med Sky Sports News blant annet snakket om Thomas Tuchel og Wembley før søndagens møte med Chelsea i ligacupfinalen. 

Klopp har faktisk ledet et lag på Wembley tre ganger tidligere i sin managerkarriere. I Champions League-finalen i 2013 tapte Borussia Dortmund knepent mot Bayern München etter at den avgjørende scoringen kom like før slutt. I 2016 ble det tap i ligacupen mot Manchester City på straffesparkkonkurranse. I 2020 ble det også tap på straffekonk, denne gangen mot Arsenal i Community Shield. Kanskje Klopp ikke vil telle med denne, fordi det var foran et folketomt Wembley og fordi det «bare» var Community Shield. 

– Jeg har tapt på Wembley to ganger, men jeg pleier å vinne på tredje forsøk, sier Klopp og sikter blant annet til at det ble seier på tredje forsøk i Champions League-finale da han endelig vant trofeet i 2019. 

– Jeg liker å være der, og lagene mine har prestert bra begge ganger selv om det ble tap, sier Klopp. 

Skryter av Tuchel

Motstandermanager Thomas Tuchel har blitt en aldri så liten finaleekspert, spesielt i Chelsea. I løpet av et år har han ledet laget til fem finaler. Så langt har det blitt triumf i tre av fire - Champions League, Super Cup og VM for klubblag. Kun i FA-cupen ble det tap.

Klopp har lenge kjent til den seks år yngre landsmannen. Tuchel var mannen som tok over for Jürgen Klopp i Mainz 05 da den nåværende Liverpool-manageren lot seg friste av større oppgaver i Borussia Dortmund i 2008, og Tuchel var mannen som tok over etter Klopp også i Dortmund sju år senere. 

Han skulle ende opp med å følge Klopp til England også etter et opphold i PSG, og på tre oppgjør er Tuchels Chelsea ubeseiret mot Klopps Liverpool. 

– Thomas har alltid vært et utrolig managertalent. Han gjorde en utrolig jobb som ungdomstrener før han tok over førstelaget, og resten er historie. En utrolig trener og manager, sier Klopp.

– For folket

I et intervju med liverpoolfc.com takker Jürgen Klopp supporterne for hjelpen på veien til finalen.

– De er strålende og har hjulpet oss mye denne sesongen. Det er godt å ha dem tilbake, sier han.

– Vi vet at de kan løfte oss, men vi må gjøre jobben selv også. Det jeg liker best i klubben for øyeblikket er at alle har veldig sterke bånd og støtter hverandre, sier han.

– Vi gjør dette for folket, men vi gjør det for oss selv også. Og folket gjør akkurat det samme - både for seg selv og oss. Så la oss prøve å levere verdensklasse både på tribunen og banen, sier Klopp.