Et stjernegalleri nesten blottet for ligacuperfaring

Flere av de største stjernene har knapt fått et møte med ligacupen før de søndag skal kjempe om trofeet i turneringen.

Søndag skal Liverpool spille ligacupfinale mot Chelsea på Wembley, og det er naturlig å anta at de røde vil stille med tilnærmet toppet mannskap når klubben skal jakte sitt første trofé siden ligagullet i 2020. 

I et antatt toppet mannskap finner vi spillere som har satt rekorder på alle måter, enten det er defensivt eller offensivt. Men i ligacupsammenheng er erfaringen merkverdig spinkel. 

Et eksperiment kan være å se for seg en slik ellever:

Kelleher (6) - Arnold (5), Matip (7), van Dijk (4), Robertson (4) - Henderson (26), Fabinho (4), Thiago (0) - Salah (2), Mané (3), Diaz (0). 

Tallet i parentes er antall ligacupkamper de ulike spillerne har spilt for Liverpool. Foruten kaptein Jordan Henderson, som står med 26, er det ingen andre som har et tosifret antall kamper i turneringen for de røde. 

Det bør selvsagt ikke ha noe å si når det er finale på Wembley, men likevel er det interessant å se hvor lite de største stjernene i dagens Liverpool-lag har vært involvert i ligacupen under Jürgen Klopps ledelse. Så det har vi gjort i denne saken.

Kelleher er førstekeeper

På keeperplass er Alisson den av seniorkeeperne som har spilt færrest kamper i ligacupen for klubben. Han fikk sin første og hittil eneste kamp i ligacupen i den første semifinalen mot Arsenal denne sesongen.

Selv Loris Karius har flere kamper i turneringen. Han spilte tre kamper i ligacupen i 2016/17-sesongen.

Adrian har også tre kamper i ligacupen. Den siste kom mot Preston denne sesongen.

Mest ligacuperfaring er det Caoimhin Kelleher som har, og det er også han som skal vokte buret mot Chelsea på søndag. Han har spilt seks ligacupkamper i sin karriere.

Forsvar: Gomez med flest kamper

Trent Alexander-Arnold har tre målgivende pasninger på bare fem kamper i ligacupen, men det har så langt ikke blitt noen scoringer. To av assistene kom på Emirates da Liverpool tok seg til finalen.

Conor Bradley har tre opptredener i ligacupen denne sesongen, to fra start - senest i kvartfinalen mot Leicester.

Joe Gomez har spilt åtte ligacupkamper for Liverpool - halvparten har kommet denne sesongen. Han står uten målpoeng.

Ibrahima Kontaté har spilt 15 kamper for Liverpool - tre av de har kommet i ligacupen.

Virgil van Dijk fikk sin ligacupdebut for Liverpool mot Lincoln City forrige sesong, står totalt kun med fire kamper i turneringen for Liverpool, og står uten målpoeng i de kampene. Han var riktignok med på Southampton-laget som slo ut Liverpool av semifinalen i 2017, men var skadet i det avgjørende oppgjøret og i finalen som endte med tap mot Manchester United.

Joel Matip har spilt syv kamper i ligacupen for Liverpool, men heller ikke han har målpoeng.

Kostas Tsimikas har fire ligacupkamper og har slått én målgivende pasning i turneringen.

Andy Robertson har også fire kamper i ligacupen for de røde. Målpoeng har det ikke blitt noen av så langt.

Thiago kan få sin ligacupdebut

Jordan Henderson er den mest rutinerte når det gjelder kamper i ligacupen som Liverpool-spiller. Han startet finalene både i 2012 og 2016, og har hele 26 kamper i turneringen i rødt. Han står med én scoring og tre målgivende pasninger. Det er bare Henderson og Milner i dagens tropp som har vunnet ligacupen tidligere.

Thiago Alcantara venter fremdeles på sin debut i ligacupen.

Alex Oxlade-Chamberlain er blant toppscorerne i turneringen av dagens spillere. På syv kamper har det blitt to mål i tillegg til en målgivende pasning.

Fabinho har doblet sitt antall kamper i ligacupen denne sesongen, fra to til fire. Noen målpoeng har det aldri blitt.

James Milner har spilt 15 ligacupkamper for Liverpool. I likhet med Henderson spilte han finalen mot Manchester City i 2016. To scoringer og tre målgivende pasninger er den totale fangsten. Han løftet trofeet sammen med Manchester City i 2014. 

TRIUMF: James Milner vant ligacupen med Manchester City i 2014.

TRIUMF: James Milner vant ligacupen med Manchester City i 2014.

Curtis Jones har spilt åtte kamper i ligacupen og står i likhet med Ox og Milner med to scoringer. I tillegg har han en målgivende pasning.

Naby Keita har seks ligacupkamper i sin karriere, og har ikke notert noen målpoeng på de kampene.

Harvey Elliott har spilt fire kamper i ligacupen for Liverpool, senest mot Lincoln City høsten 2020. Der fikk han med seg en målgivende pasning.

Tyler Morton har spilt tre kamper i ligacupen. Samtlige har kommet denne sesongen.

Origi er toppscorer

Mohamed Salah har bare spilt to ligacupkamper i sin Liverpool-karriere. Ingen denne sesongen. Han kom inn som innbytter mot Chelsea i 2018 og startet mot Arsenal i 2020. Scoringer eller målgivende pasninger har det ikke blitt. Han var teknisk sett med på å vinne turneringen med Chelsea i 2015 da han var på banen i to av kampene, men han var utlånt til Fiorentina da finalen mot Tottenham ble spilt.

Roberto Firmino er skadet, men hans ligacuperfaring kunne vært god å ha. Han var også med på finalen i 2016, og har spilt 13 kamper totalt i turneringen. Men det har kun blitt én scoring og to målgivende pasninger.

Divock Origi er den siste som spilte finalen i 2016, og han er virkelig den store stjernen i troppen når det kommer til ligacupen. Han har scoret elleve mål på bare 15 kamper i turneringen. Med to målgivende pasninger i tillegg er fangsten veldig imponerende.

DUO: Divock Origi og Takumi Minamino er duoen som har sendt Liverpool til finalen.

DUO: Divock Origi og Takumi Minamino er duoen som har sendt Liverpool til finalen.

En annen som har imponert, men som vi tviler om at vi får se i startoppstilingen søndag, er Takumi Minamino. Han har kanskje vært lagets viktigste mann i turneringen denne sesongen, og står med fire mål og en assist på sine fem kamper. Totalt har han seks mål og to målgivende pasninger på bare åtte ligacupkamper for Liverpool.

Diogo Jota kan rekke kampen, og han kan komme godt med. Tre mål på tre kamper er fasit i ligacupen denne sesongen. Forrige sesong spilte han to kamper i ligacupen, uten å notere målpoeng.

Sadio Mané har ikke opplevd ligacupens magi siden høsten 2018, da han fikk sin tredje og hittil siste kamp i turneringen som Liverpool-spiller. Han har to målgivende pasninger på sine tre kamper i turneringen for klubben. Han har riktignok scoret noen mål for Southampton i ligacupen.

Luis Diaz har naturligvis ikke rukket å få sin debut i ligacupen. Den kan komme på søndag.

Owen Beck, Billy Koumetio, Elijah Dixon-Bonner, Kaide Gordon og Harvey Blair har også fått spilletid i ligacupen denne sesongen, men regnes ikke med å være aktuelle til finalen på Wembley.

Kilde: lfchistory.net