Derfor spilte ikke Luis Diaz mot Burnley

Jürgen Klopp hadde sine grunner til å la Luis Diaz bli sittende på innbytterbenken da Liverpool gjestet Turf Moor.

Etter seieren over Burnley på Turf Moor søndag ettermiddag forklarte Jürgen Klopp hvorfor han valgte en angrepsrekke uten Luis Diaz, bare tre dager etter at colombianeren imponerte i Premier League-debuten mot Leicester.

Mot Brendan Rodgers sitt lag bestod angrepsrekka av trioen Diogo Jota, Roberto Firmino og Diaz. Bare Firmino ble beholdt i startoppstilingen på Turf Moor. Mohamed Salah og Sadio Mané var tilbake fra start etter sine bravader i Afrikamesterskapet, men sistnevnte ville ikke ha vært der om ikke Jota hadde slitt med en lårhøne i forkant av oppgjøret i Burnley.

Ble sittende på benken

Jota kom inn for Mané midtveis i andre omgang på Turf Moor, mens Diaz ble sittende på benken gjennom hele kampen, og Klopp hadde sine gode grunner til det. 

– Sadio spilte veldig, veldig bra, fortalte Liverpool-manageren til pressen etter kampen.

– Det var ikke planen at han skulle starte kampen, for han har vært gjennom en intens periode. Men Diogo hadde en lårhøne, og kunne ikke trene lørdag, så vi valgte å starte med Sadio.

Klopp forklarte deretter at han valgte å spare Diaz, da han ikke ønsket å kaste colombianeren til ulvene, i form av et hardtspillende og hardtkjempende bunnlag.

– Luis har tilpasset seg Premier League veldig bra, men dette var en helt annen type kamp. Dette var en skikkelig «Velkommen til Premier League»-kamp, sa Liverpool-manageren, og antydet dermed at han ikke ønsket at nykjøpet fra Porto skulle bli utsatt for Burnleys røffe spillestil så tidlig i Liverpool-karrieren.

– Vi ønsket ikke å prøve det om vi ikke trengte det, og derfor stilte vi med den startoppstillingen vi gjorde. Sadio gjorde det veldig bra. Han jobbet utrolig hardt, og det er akkurat hva vi forventer av ham.