– Han ville nok hatt enda flere mål om vi hadde gjort dette tidligere

Jürgen Klopp har fått en ny målmaskin i laget etter at Fabinho begynte å ta turen opp på hjørnespark.

Fem mål på sju kamper er fangsten til Fabinho så langt i 2022. To mål på straffespark og tre mål fra hjørnespark. 

– Ja, det er veldig imponerende, sier brasilianeren selv om målformen. 

Manager Jürgen Klopp tror Fabinho kunne hatt mange flere mål for de røde enn de ni han har dersom han hadde blitt med opp på flere hjørnespark, slik han har fått lov til de siste ukene. 

– Han ville nok hatt enda flere mål om vi hadde gjort dette tidligere. Det er ikke lenge siden vi flyttet ham opp i boksen, og han har svart med å score. I dag var det et herlig mål. Sadio gjorde det beste ut av innlegget med en flott heading, og så var Fab på plass og scoret et kontringspress-mål inne i femmeteren. Strålende, sa Klopp etter kampen ifølge liverpoolfc.com.

Vil gjøre en forskjell

Fabinho sier selv at det handler om selvtillit. 

– Når du scorer mål kommer selvtilliten og troen på at ballen alltid vil havne hos deg. Så jeg prøver alltid å være klar til å gjøre en forskjell på dødballer, enten det er på fremste eller bakerste stolpe, sier han til Premier League Productions, gjengitt av liverpoolfc.com

Fabinho var glad for å notere seg for en ny scoring etter det som var en tøff kamp mot Burnley. 

– Det er alltid vanskelig å spille her. Vi vet hva det dreier seg om - andreballer, intensitet og fysikk. Men vi var klare, sier han. 

– Noen ganger glemte vi å spille fotball litt fordi vi var så opptatt av å kjempe for andreballer og alt, men da vi fikk ballen ned langs bakken skapte vi sjanser. Målet kom på dødball, men etter pause fikk vi litt mer plass og skapte mer. Vi fikk aldri det andre målet, men defensivt var laget veldig bra i dag, sier han.

Fabinho hadde for øvrig et herlig svar til reporteren som mente Burnley skapte mange sjanser:

Champions League venter

Nå ser Liverpools nummer 3 frem mot onsdagens kamp mot Inter. 

– Vi må bare ta kamp for kamp. Vi spiller hver tredje dag i flere turneringer. Nå er det Champions League, og alle må være klare. 

– Heldigvis har vi ingen skader i troppen. Det er veldig bra for laget. På onsdag skal vi prøve å skaffe oss et godt utgangspunkt før returoppgjøret, sier Fabinho.