«Det er et helt samfunn med folk som gjør dette laget til hva det er»

Jürgen Klopp med fine ord i kampprogrammet der han skriver om prosessen med å få Harvey Elliott tilbake fra skade.

Vi likte denne teksten fra Jürgen Klopp så godt at vi har valgt å oversette den i sin helhet. Her kan du lese alt Klopp skriver i kampprogrammet om Harvey Elliotts comeback forrige helg. Foretrekker du originalversjonen, finnes den på liverpoolfc.com.

«Jeg er forsiktig med å snakke for mye om situasjonen med Harvey Elliott, fordi det er ekstremt viktig at vi forstår at han fremdeles trenger tid og tålmodighet til å komme tilbake til det stabile nivået både vi og han forventer. Men du måtte ha et hjerte av stein for ikke å bli rørt av det som skjedde. For et øyeblikk. 

«Det var åpenbart etter kampen, da våre spillere viste sin kjærlighet og glede i retning Harvey, at det var et gjennomgående tema: hardt arbeid gir resultater. Og det jeg likte med Harveys kommentarer etter kamp var at han var den første til å anerkjenne at det harde arbeidet ikke bare var hans eget.

«Comebacket startet bare sekunder etter at han fikk skaden og fortsatte hele veien til det øyeblikket han løp ut på Anfield i det 58. minutt på søndag.

«Chris Morgan (fysio) og Jim Moxon (lege) gjorde kritiske og viktige avgjørelser på banen på Elland Road den dagen, som beskyttet Harvey da han var på sitt mest sårbare. De hadde et halvsekund til å ta de avgjørelsene, og de gjorde alt rett. Kirurgen og legene som tok vare på ham på sykehuset gjorde det samme. 

Chris Morgan

Chris Morgan

Jim Moxon

Jim Moxon

Andreas Schlumberger

Andreas Schlumberger

«Da det ble snakk om rehabilitering tok Joe Lewis over stafettpinnen med en plan som var lagt av Andreas Schlumberger. Harvey nevnte Joe i sitt intervju etter kampen, og det er en grunn til det. Behandlingen og omsorgen han fikk var det beste du kan få. Ikke bare fysisk omsorg, men også mental støtte. 

«Da tiden var inne for å komme tilbake på gresset, var Dave Rydings en sentral figur, som igjen jobbet med Andreas Schlumberger og Joe. Kontoret mitt på AXA Training Centre ser ut over banene, og jeg mistet tellingen på hvor mange dager jeg fulgte de øktene og kunne se spilleren bli sterkere for hvert løp, hvert hopp, hvert spark. 

«Jeg trekker ikke frem dette fordi det som skjedde med Harvey var et mirakel eller i det hele tatt særlig ekstraordinært. Det er faktisk det motsatte. Det var som vi forventet. En ekte proff, selv om han er ung, med den beste holdningen som finnes. Kombinert med kunnskapsrik og dedikert støtteapparat, som jobber hardt for å bruke sin ekspertise til å bidra til å gjøre prosessen så god som overhodet mulig».

«Jeg trekker det frem fordi det er viktig å anerkjenne den kollektive innsatsen som trengs for å gjøre et lag vellykket. Det er dusinvis av andre folk som spiller en rolle i for eksempel å hjelpe en spiller gjennom en skade, inkludert hele støtteapparatet, fra trenere til administrasjonen, i og rundt treningsfeltet. 

«Det er et berømt ordtak: "Det krever en hel landsby for å oppdra et barn". Det gjelder også i et sunt fotballmiljø, og det har vi definitivt i LFC. Det er et helt samfunn med folk som gjør dette laget til hva det er. Helheten er større enn hvert enkeltperson, og det er fint å få noen eksempler for å minne oss på det av og til», skriver Klopp.

Henderson også

Kaptein Jordan Henderson har skrevet om samme tema i sin spalte i kampprogrammet før kveldens kamp mot Leicester.

«Jeg har skrevet om det før i denne spalten, men behandlingen vi får er uten sidestykke, og jeg kunne skrevet en bok om hvor langt støtteapparatet går for å sørge for at vi er i best mulig tilstand. 

«For å være så kortfattet som mulig. De gjør langt mer enn det som kreves, og som kaptein kan jeg snakke på vegne av alle spillerne når jeg sier at det er noe vi er veldig takknemlige for. 

«Jeg har alltid sagt at det skulle vært interessant å se hvordan Premier League-lagene ville sett ut uten denne formen for støtte. Vi kan meg trygghet si at spillerne ikke kunne startet like mange kamper som de gjør, for å si det sånn.

«Det handler ikke bare om fysisk behandling, det handler også om å støtte oss mentalt. Noen ganger kan det være så enkelt, men ekstremt viktig, som å si de rette ordene til rett tid for enten å gi oss et løft eller gi oss selvtilliten vi trenger.

«Dette er reisen Harvey har vært på, så forhåpentligvis får han en skadefri periode så alle som har vært involvert i rehabiliteringen, og spesielt han selv, kan gjøre det beste ut av innsatsen», skriver Henderson.