– Kan ikke se annet enn at dette skal bli vellykket

Tidligere Liverpool-spiller Marko Grujic har blitt godt kjent med Luis Diaz i løpet av tiden i Porto.

– Jeg kan ikke se annet enn at dette skal bli et vellykket forhold mellom Luis, klubben og supportere. Jeg ser allerede at supporterne har blitt veldig glad i hans tekniske og offensive egenskaper. Jeg er sikker på at fansen bare vil bli mer og mer glad i Luis fordi han har så mye å tilby. 

Det sier tidligere Liverpool-spiller og nåværende Porto-spiller Marko Grujic til The Athletic i et intervju der han blir bedt om å snakke om Luis Diaz. De to 25-åringene har blitt godt kjent i løpet av Grujic sin halvannen sesong i Portugal. 

– Vi kommer til å savne ham mye fordi han er en veldig god spiller. Han scoret mange viktige mål for oss, og ethvert lag som mister en spiller av hans kvalitet vil savne ham. Han kan endre en kamp i løpet av et sekund, sier Grujic.

Klubben tok kontakt

Serberen dro permanent til Porto i sommer etter å ha vært på lån der forrige sesong, men etter fem og et halvt år som Liverpool-eiendom kjenner Grujic fremdeles mange i klubben. Det brukte Liverpool godt da de undersøkte Diaz nærmere i løpet av høsten. 

Etter at Liverpool hadde slått Porto 2-0 i Champions League i november, snakket Grujic med noen av sine gamle venner. Der ble Diaz et tema. 

– Noen personer fra klubben spurte meg hvordan Luis var som person og hvordan han oppførte seg utenfor banen. Jeg sa til dem at han er en herlig person som kan passe godt inn i de fleste grupper, sier Grujic. 

– Jeg snakket også litt med Luis om Liverpool, og han var veldig glad for at en klubb som Liverpool viste interesse, sier han til The Athletic.

Overgangen kom brått på de fleste i slutten av januar. Liverpool hadde planlagt å hente colombianeren i sommer, men da Tottenham la inn bud, måtte de røde handle raskt.

– Spillerne forventet ikke at det skulle skje. Alt skjedde så fort, og det var etter at Luis hadde dratt på landslagssamling, så vi fikk ikke sagt ordentlig farvel, sier Grujic.

– Ustoppelig

Midtbanespilleren er ikke i tvil om at Diaz kommer til å lykkes i Liverpool. 

– Han har vært ustoppelig denne sesongen. Han har gjort noen utrolige ting for oss i angrep, sier Grujic. 

– Det er kanskje vanskeligere i Premier League, men han kommer til å tilpasse seg. Han har de fysiske egenskapene - han er sterk, og farten og akselerasjonen er utrolig. Han kan spille mot enhver forsvarsspiller, sier Grujic. 

Liverpool-supporterne fikk en smakebit på hva Diaz har å by på i søndagens kamp mot Cardiff, og Grujic mener det er mer i vente. 

– Den største endringen fra forrige sesong er at han har forbedret seg defensivt. Han har alltid vær ti stand til å drible bort en forsvarsspiller, score mål eller levere målgivende pasninger, men tidligere har ikke det defensive vært like bra. Der har han virkelig utviklet seg under ledelse av Sergio Conceicao, sier Grujic.

Vi kan få en ny sjanse til å se Luis Diaz når Liverpool møter Leicester på Anfield torsdag kveld.