– Det er lenge igjen

Pep Guardiola har snakket om gullkampen i Premier League.

Manchester City har de siste månedene sett ut som laget som kommer til å løfte Premier League-trofeet i mai. Selv med poengtapet mot Southampton sist, har de lyseblå fem poeng mer enn neste lag på listen, Liverpool, på formtabellen over de siste ti kampene. 

Likevel er det ifølge City-manager Pep Guardiola altfor tidlig å innkassere klubbens andre seriegull på rad. Liverpool er ni poeng bak serielederen og har i tillegg en kamp til gode.

– Det er lenge igjen til de store titlene deles ut, men vi kan lukte det, sier Guardiola ifølge Liverpool Echo.

Frykter Liverpool

Citys januar endte blant annet med ligaseiere over Arsenal og Chelsea og cupavansement mot Swindon. I helgen slo de ut Fulham av FA-cupen. Den eneste lille nedturen de siste månedene var at de kun klarte 1-1 borte mot Southampton. Før det hadde de ikke avgitt ligapoeng siden 30. oktober. 

– Vi hadde en utrolig januar med mye kamper. Så hadde vi en uke fri før spillerne kom tilbake og spilte veldig bra mot Fulham, sier Guardiola.

Nå er han klar på at sesongen er inne i en avgjørende fase. 

– Vi vet hvor mange poeng vi må ta fordi jeg vet at Liverpool og Chelsea - og spesielt Liverpool - kommer til å gi fra seg veldig få poeng. Det har de vist før. 

– Du må være klar. Champions League er her, og snart er neste runde i FA-cupen. Det er mange vanskelige kamper. Vi så mot Southampton at det er vanskelig å vinne kamper i Premier League, sier spanjolen.

Onsdag kveld tar City imot Brentford på Etihad i Premier League.