– La meg si det slik, han har ikke mistet fotballhjernen sin!

Etter nesten fem måneder på sidelinja var Harvey Elliott tilbake med et smell på søndag. Nå er han klar til å glitre i Premier League igjen.

Harvey Elliott hadde ikke vært på banen i tjue minutter engang før han dundret ballen i mål i comebacket etter langtidsskade, da han satte inn Liverpools tredje mål mot Cardiff.

Tenåringen har møysommelig bygd seg opp igjen etter at han både fikk en bruddskade og ankelen ut av ledd i den skjebnesvangre kampen mot Leeds på Elland Road i september. 

Jürgen Klopp husker godt det første møtet med Elliott på treningsanlegget i Kirkby etter at han var operert.

– Jeg var mer nedstemt enn han var. Harvey så fremover fra første sekund. Han tok det bedre enn resten av oss, minnes Liverpool-manageren i et intervju med Neil Jones i Goal.

Trakk frem Joe Lewis

I et intervju etter seieren over Cardiff benyttet Elliott anledningen til å hylle Liverpools medisinske stab, og Joe Lewis spesielt. Fysioterapeuten har vært en nøkkelperson i jobben med å få tenåringen tilbake på banen.

Elliott var tilbake i trening i styrkerommet tre uker etter operasjonen, og jogget igjen 10 uker etter operasjonen.

TILBAKE MED ET SMELL: Den stygge ankelskaden er historie for Harvey Elliott.

TILBAKE MED ET SMELL: Den stygge ankelskaden er historie for Harvey Elliott.

Jones avslører at internt var målet hele tiden at Elliott skulle tilbake i trening i januar, og deretter gjøre comeback for førstelaget i februar. 

– Hans fremste egenskap er trolig hvor mentalt sterk han er, sa Klopp på søndag. 

Lagkamerater som har vært gjennom alvorlige langtidsskader, som Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez og Virgil van Dijk, skal ha blitt imponert over hvor fint Elliott tok tilbakeslaget som den alvorlige ankelskaden tross alt var. 

En som ikke var overrasket over hvor god Elliott var i comebacket var assistent-manager Pepijn Linjders.

– La meg si det slik, han har ikke mistet fotballhjernen sin, uttalte han om Elliott allerede i januar. 

Var tålmodig

Klopp falt ikke for fristelsen å ta med Elliott i troppen til bortekampene mot Arsenal og Crystal Palace i årets første måned. I stedet ble det arrangert en treningskamp mot Wrexham, for å gi Elliott kamptrening. Tenåringen var ikke dårligere enn at han gjorde ett mål og leverte to målgivende pasninger i 5-1 seieren.

Etter kampen ga han bort fotballskoene sine til Wrexhams unge midtstopper Ollie Hitchcox. Wrexham-spilleren er sesongkortholder på Anfield!

Det er bare slik Harvey Elliott er. Han elsker å glede andre, og ikke minst Liverpool-supportere. Vi røde kan ha mye å se frem til i årene som kommer.