En presset Brendan Rodgers må klare seg uten Liverpool-Nemesis Jamie Vardy

Bare Mohamed Salah og Diogo Jota har gjort flere mål enn Jamie Vardy i Premier League denne sesongen. Heldigvis slipper Liverpool å møte Leicesters toppscorer.

Toppscorer Jamie Vardy er en av fem Leicester-spillere som er uaktuelle til torsdagens kamp på grunn av skader. Mannen som har gjort ni Premier League-mål denne sesongen har en hamstringskade, og vil ikke være tilbake før i begynnelsen av mars. 

Vardy har gjort åtte mål og slått en målgivende pasning på 14 Premier League-kamper mot Liverpool. Tar vi med den ene ligacupkampen han også har spilt mot de røde, står han bokført med ti mål på 15 kamper mot de røde.

Vardy har gått av banen som seierherre fire ganger mot Anfield-klubben, og han har også vært med på å sikre Leicester poengdeling to ganger.

Jürgen Klopp hadde sikkert mareritt om Jamie Vardy i sine første tre sesonger som Liverpool-manager. Vardy nettet nemlig i fem kamper på rad mot Liverpool fra februar 2016 til desember 2017, og i to av de fem kampene gjorde han til og med to mål. Med andre ord sju mål på fem kamper.

Siden den gang virker det imidlertid som tyskeren har funnet ut hvordan han skal stoppe Vardy, for Leicester-spissen har kun notert seg for ett mål til i Premier League mot de røde siden.

Vardy scoret imidlertid to ganger i ligacupkampen i desember, som Liverpool til slutt avgjorde til sin fordel på straffespark-konkurranse.

Fire forsvarsspillere ute

I tillegg til Vardy må også Leicester-manager Brendan Rodgers ifølge Premier Injuries klare seg uten forsvarsspillerne Jonny Evans, Wesley Fofana, Ryan Bertrand og Timothy Castagne på Anfield.

Evans og Castagne har i likhet med Vardy lårskader. Evans er seks uker unna en retur, mens Castagne har vært gjennom en operasjon og vil også være ute halvannen måned til. 

Fofana har en ankelskade, og kan være tilbake allerede til helgen, men rekker ikke torsdagens kamp. 

Bertrand har vært gjennom en kneoperasjon, og vil være ute mesteparten av sesongen.

Rodgers er presset

Leicester vant FA-cupen forrige sesong, og var også lenge med i kampen om en Champions League-plass. Blåtrøyene klarer imidlertid ikke å forsvare FA-cuptittelen denne sesongen, etter at de tapte 4-1 for Nottingham Forest i helgen. De blå ble slått ut av Europa League i gruppespillet, og ligger 10 poeng bak en plass i Europa i Premier League. Dermed har ryktene begynt å svirre om at Brendan Rodgers sin posisjon som Leicester-manager kan være truet. 

Den tidligere Liverpool-manageren har vært i Leicester i tre år, og er under mer press enn noen gang tidligere i sin Leicester-karriere, ifølge John Percy i Telegraph,

Rodgers var rasende etter tapet for Forest, og advarte sine spillere om at de nå spiller for sin fremtid i klubben. 

Liverpool-linkede Youri Tielemans ble byttet ut 25 minutter før slutt i tapet for Forest. Usikkerheten rundt belgierens kontraktsituasjon er blitt et problem for Rodgers. Tielemans har under halvannet år igjen av sin avtale med blåtrøyene. 

Den tyrkiske landslagsspilleren Caglar Soyuncu har heller ikke vært på sitt sedvanlige høye nivå denne sesongen, og til og med James Maddison har vært ustabil.

Ligacupkampen mellom lagene på Anfield i desember endte 3-3, før Liverpool avgjorde det hele til sin fordel ved å vinne straffespark-konkurransen 5-4.

Da lagene møttes i Premier Leauge på King Power Stadium i romjulen vant Leicester 1-0.

Dødballer har vært Rodgers sin store hodepine denne sesongen. Leicester har rett og slett ikke klart å forsvare seg godt nok på cornere og frispark, og The Foxes har bare holdt buret rent tre ganger i Premier League denne sesongen.