– Det var latterlig, for vinden kom fra alle retninger

Jürgen Klopp forklarer hvorfor Liverpool slet med å få spillet til å flytte i de ufyselige værforholdene på Turf Moor.

Enkelte fotballkommentatorer og andre forståsegpåere slaktet Liverpools spill, selv om Jürgen Klopps mannskap tok en sterk seier på Turf Moor søndag ettermiddag. Det folk i kommentatorbua og studio tydeligvis ikke tok med i betraktningen var de håpløse spilleforholdene på Turf Moor. 

– Jeg er henrykt med hvordan vi spilte under de rådende forhold, sa Jürgen Klopp på sin pressekonferanse etter matchen.

– Det var utrolig vanskelige spilleforhold.

– Jeg tror det kun var de som var ute på banen som kunne føle vindens fulle styrke på kroppen. Jeg sto rett foran tribunen, og der var det ikke så ille, men ute på banen var det latterlig. Vinden kom fra alle retninger.

Snakket ikke om været før kampen

– Guttene håndterte det. Gjennom årenes løp har mitt lag lært å håndtere spilleforhold som dette, og resepten er å ikke snakke så mye om det før kampen. Vi utfordrer oss selv til å benytte været til vår fordel, isteden for å bli skadelidende av det. Det er slikt du lærer når du har vært her en stund. 

– Det var en veldig vanskelig kamp. Burnley hadde sine øyeblikk, men jeg tror det føltes som de hadde flere sjanser enn de egentlig hadde, på grunn av sene offsideflagg. Det var mange situasjoner der vi forsvarte oss veldig godt, og i andre situasjoner kom offsideflagget opp sent. Ali gjorde også en redning etter en klar offside, der linjemannen ikke engang løftet flagget, noe som var litt spørtt. Men slik er det blitt, og jeg er veldig godt fornøyd med resultatet.

– I denne kampen måtte vi spille skikkelig voksenfotball, og det leverte guttene. Det er jeg meget godt fornøyd med.