– Det ville vært perfekt dersom jeg kunne fått plass til flere spillere i kamptroppen. Alle har bidratt

Jürgen Klopp oppsummerer Liverpools vei til den niende ligacuptriumfen.

Liverpool har vunnet ligacupen for niende gang, etter at de røde slo Chelsea 11-10 i straffesparkkonkurranse. Caoimhin Kelleher ble den store helten, etter først å ha stått en fantastisk kamp – før han selv scoret fra straffemerket.

I ligacupen er det tillatt å bruke fem bytter, og Jürgen Klopp brukte alle fem. Med en så bred og god stall, og uten store skadeproblemer, synes han det er vanskelig å måtte utelate spillere. 

– Det ville vært perfekt dersom jeg kunne fått plass til flere spillere i kamptroppen. I dag måtte jeg ta noen veldig tøffe avgjørelser, og jeg sa til guttene i møtet – da alle guttene var der, selv de som ikke var i troppen – at «dette her er min stall», sa Klopp på pressekonferansen etter finalen.

Curtis Jones og Joe Gomez var ikke en gang i kamptroppen, og Harvey Elliott skulle i utgangspunktet ikke vært det før Thiago Alcantara skadet seg på oppvarming.

– Pluss, og nå må jeg være forsiktig slik at jeg ikke glemmer noen, Tyler Morton som ikke var med oss på hotellet fordi han hadde en liten skade. Conor, Owen, Harvey fra U18-laget, Elijah spilte også noen minutter, Adrian reddet oss i Preston, oppsummerer Klopp, som har brukt hele troppen på veien til denne finalen på Wembley.

Disse spilte kamper for Liverpool i ligacupen 2021/22

Spiller

Kamper

Mål

Takumi Minamino

5

4

Jordan Henderson

4

Diogo Jota

4

3

Ibrahima Konate

4

Alex Oxlade-Chamberlain

4

1

Joe Gomez

4

Caoimhin Kelleher

4

James Milner

4

Joel Matip

4

Andy Robertson

4

Curtis Jones

4

Neco Williams

4

Kostas Tsimikas

3

Tyler Morton

3

Roberto Firmino

3

Virgil van Dijk

3

Divock Origi

3

2

Fabinho

3

Naby Keita

3

Trent Alexander-Arnold

3

Conor Bradley

3

Kaide Gordon

2

Owen Beck

1

Alisson

1

Adrian

1

Nat Phillips

1

Mohamed Salah

1

Sadio Mané

1

Luis Diaz

1

Harvey Elliott

1

Elijah Dixon-Bonner

1

Billy Koumetio

1

Harvey Blair

1

Marcelo Pitaluga

I kamptroppen to ganger

Liam Hughes

I kamptroppen én gang

Jarell Quansah

I kamptroppen én gang

James Balagizi

I kamptroppen én gang

Max Woltman

I kamptroppen én gang

Thiago Alcantara

Skulle startet finalen

– En fantastisk reise

Klopp tok seg tid til å mimre tilbake til hvordan laget hans kom seg til finalen.

– Hele reisen har vært fantastisk. Vi hadde Adrian i Preston, og så scoret vi to mål. Uten Takumi og uten Divock med målene de scoret i turneringen, ville vi ikke vært her. Da vi lå under 3-1 mot Leicester tror jeg de fleste avskrev oss, men vi kom tilbake. En fantastisk historie, straffesparkkonkurranse, seier.

– Så måtte vi bytte om på hjemme- og bortekampene mot Arsenal, 0-0 hjemme mot 10 mann, ingen var optimistiske før returoppgjøret, så dro vi der og vant på en gode måte.

– Og så i kveld, når vi møter Chelsea. Det var som to løver som gikk for å ta hverandre, det var galskap! De startet best, før vi tok over og var best. I andreomgangen startet det igjen med to gode sjanser for Chelsea, men vi fikk orden på det igjen, og til slutt var alle så slitne på banen.

– Da handler det om å komme seg gjennom det. Så straffekonken, en av de mest spektakulære jeg har sett. Det var utrolig å vinne det på denne måten. Vi kalte det folkets cup, og med hele reisen var det for hele stallen, og det er det jeg elsker mest med dette.

Liverpool brukte hele 33 forskjellige spillere på veien til finalen. Seks spillere var med i kamptroppen uten å komme på banen, og alle kan sette «vinner av Carabao Cup 2021/22» på CV-en.