– Du må sørge for at alle er på tå hev, til og med etter 800 kamper i James Milners tilfelle

Jürgen Klopp forklarer hva som skjer i kulissene foran en kamp.

Under den andre delen av pressekonferansen fredag ble Jürgen Klopp spurt om det var beroligende at hans lag nå kan vinne på andre måter enn å spille feiende flott offensiv fotball, slik de viste mot Burnley og Inter.

– Det visste vi fra før, svarte Klopp.

– Vi reiste til Burnley, og trengte ikke å vite om været som var veldig merkelig den dagen. Vi visste likevel at det ville bli enormt tøft, og at vi måtte kjempe for poengene. Burnley hadde bare tapt åtte kamper, nå er det ni. Det er lite for et bunnlag. Det betyr at de er konkurransedyktige. Derfor gir vi spillerne den informasjonen, fortsatte han.

Liverpool-manageren påpekte at han er helt avhengig av at forholdet mellom ham selv og spillerne er godt.

– Vi snakker om ting som dette annenhver dag, og min jobb er å sørge for at spillerne forstår at den kommende kampen er den viktigste i verden akkurat nå. Vi gir spillerne den riktige informasjonen, og de må lytte til den. De må tro på den. De må stole på det vi sier. Du sier ikke at «Burnley er verdensklasse, og vi har ingen sjanse». Vi gjør det ikke på den måten. Det samme gjaldt mot Inter. Dersom noen forventet at vi skulle reise dit og slå noen pasninger, og så var vi alene med keeper og kunne avslutte, så tok de feil. Det var ingen sjanse for at det ville skje. 

Et ubestridt potensiale

– Potensialet vi har er et faktum. Men hva vi får ut av det er ikke alltid det samme. Vi må kjempe og yte 100 prosent, under ulike omstendigheter, mot ulike motstandere. Det krever ulike ting av oss, men vi har bare to dager med rehabilitering mellom kampene, og så er det en ny kamp å fokusere på. Det er situasjonen til guttene, og da må du sørge for at alle er på tå hev, til og med etter 800 kamper i James Milners tilfelle. 

– Det er forresten et utrolig antall kamper. Han ser da ikke så gammel ut!

– Hver eneste fotballkamp er den mest spesielle du kan tenke deg. Det er innstillingen vi forsøker å ha, avsluttet Klopp.