Liverpool er best i Europa på hjørnespark

Liverpool har scoret 15 mål etter cornere denne sesongen. Det er klart flest i Europa.

Liverpool har fått tildelt 188 hjørnespark denne sesongen, og har scoret på 15 av disse. Det betyr at de scorer på nesten hvert tolvte hjørnespark.

Ingen lag i de fem største ligaene i Europa scorer hyppigere på corner enn Liverpool. Nærmest i effektivitet på hjørnespark følger spanske Granada og Bundesliga-klubbene Mainz og Eintracht Frankfurt.

Liverpools motstander i åttendedelsfinalen i Champions League, Inter, er imidlertid det laget som følger nærmest Liverpool i antall mål etter hjørnespark, med 10 mål på 144 cornere.

Tre i samme kamp

Tre av Liverpools 15 cornermål kom i samme kamp, mot Crystal Palace i september, og to av målene i 4-0-seieren over Southampton en drøy måned senere kom også på hjørnespark.

Hele ni av cornerne som har ført til scoring er blitt slått inn fra venstre, mens seks er blitt slått fra høyre. Vi merker oss også at to av de spillerne som slår flest cornere, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold, har variert med å slå hjørnespark fra både høyre og venstre.

Alexander-Arnold har vært servitør ved de fleste av cornerscoringene, da han har slått seks av de 15, men Andy Robertson og Kostas Tsimikas følger ikke langt bak med fire hver.

Hele 70 prosent av Liverpools hjørnespark skrus utover.

Slik har Liverpools cornermål kommet:

Scoring 1 - 14. august: Det tredje mål i 3-0-seieren over Norwich i ligaåpningen kom på en corner fra venstre, slått av av Kostas Tsimikas. En Norwich-forsvarer header ballen unna, men rett til Mohamed Salah, som bruker ett touch før han skrur ballen i krysset med venstrefoten fra rundt 16 meters hold.

Scoring 2 - 12. september:Trent Alexander-Arnold slår en corner fra høyre, som Virgil van Dijk header inn i feltet, og etter litt klabb og babb setter Fabinho ballen i mål fra kloss hold. Dette var Liverpools andre mål da Leeds ble slått 3-0 på Elland Road.

Scoring 3 - 15. september: Jordan Henderson ble matchvinner da han satte inn 3-2 mot AC Milan drøye tjue minutter før slutt. Kapteinen dundret ballen i mål på en lav volley fra 18 meter etter at en forsvarer hadde headet unna en corner fra høyre fra Alexander-Arnold.

Scoring 4 - 18. september: Tre minutter før pause mot Crystal Palace header Salah en Tsimikas-corner fra venstre mot mål. Keeper er nede og redder, men må gi retur, og Sadio Mane er på plass og setter ballen i mål.

Scoring 5 - 18. september: I det 78.minutt setter Mohamed Salah kontant inn 2-0 mot Palace ved bakre stolpe, etter at Virgil van Dijk stusser videre en Tsimikas-corner fra venstre.

Scoring 6 - 18. september: Corner fra høyre fra Salah. Keeper bokser ballen utover, og på 16 meter står Naby Keita og sender ballen i mål med en herlig volley, og fastsetter sluttresultatet til 3-0 mot Palace.

Scoring 7 - 21. september: Fire minutter ut i ligacupkampen mot Norwich. Tsimikas-corner fra venstre. Divock Origi header ballen ned til Takumi Minamino, som scorer fra kloss hold ved bakre stolpe.

Scoring 8 - 27. november: De tredje målet i 4-0-seieren over Southampton kom etter en corner fra venstre fra Andy Robertson. Southampton klarerer, to ganger, før ballen havner hos Thiago Alcantara, som dundrer ballen i mål.

2 mål - Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Diogo Jota

1 mål - Jordan Henderson, Sadio Mane, Naby Keita, Takumi Minamino, Thiago Alcantara

Scoring 9 - 27. november: Virgil Van Dijk beiner ballen i nettmaskene etter en Alexander-Arnold-corner fra høyre til 4-0.

Scoring 10 - 16. desember: En Andy Robertson-corner fra venstre var foranledningen til Liverpools utligningsmål til 1-1 da de slo Newcastle 3-1. Corneren blir klarert, men Alexander-Arnold og Mane sørger for at ballen blir slått inn i feltet igjen, og Diogo Jota header i mål.

Scoring 11 - 16. januar: Alexander-Arnold slår en corner fra venstre, som ingen når opp på ved fremre stolpe, og ballen havner hos Fabinho på bakre stolpe, som setter inn det første målet i 3-0-seieren over Brentford.

Scoring 12 - 23. januar: Andy Robertson slår corner fra venstre, som Virgil van Dijk stanger kontant i mål fra fem meters hold, og gjør dermed Liverpools første mål i 3-1-sieren over Crystal Palace på Selhurst Park.

Scoring 13 - 10. februar: Trent Alexander-Arnold slår en corner fra høyre. Virgil van Dijk header, keeper redder, og Jota setter inn returen og scorer Liverpools første mål i 2-0-seieren over Leicester.

Scoring 14 - 13. februar: Trent med corner fra venstre, Mane stusser ballen lavt inn i feltet, og der løper Fabinho inn vinnermålet mot Burnley.

Scoring 15 - 16. februar: Roberto Firmino er på plass ved fremste stolpe, og stusser inn Andy Robertsons hjørnespark fra høyre, da han gjør Liverpools første mål i 2-0-seieren over Inter.