– Du vil aldri spille en finale mot et svakt lag. Vi møter et lag i verdensklasse

Jürgen Klopp analyserer situasjonen inn mot dagens ligacupfinale hvor Chelsea er siste hinder.

– Jeg er realistisk, men også veldig positiv, for det er ikke noen grunn for noe annet, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Å kvalifisere seg for en finale er langt fra det å vinne den, men vi bør ta med oss masse selvtillit fra hvordan gutta har gjort det så langt i sesongen. Det samme kan Chelsea gjøre.

Jevnt i ligaen

Det har vært tett når nummer 2. og 3. på Premier League-tabellen, hvor 10 poeng skiller, har møttes. I august klarte Chelsea, med 10 mann, 1-1 på Anfield. I januar hentet de blå opp 0-2 til 2-2 på Stamford Bridge. Begge oppgjørene har hatt temposkifter og diskuterbare situasjoner.

– Til slutt, som det alltid er, handler det om hvem som får momentum i de avgjørende situasjonene. Hvem som kan utnytte sine situasjoner, hvem som kan forsvare seg mot motstanderen på best mulige måte, og hvem som kan nøytralisere flest av det andre lagets styrker. Det er naturligvis en konstant kamp i kampen.

KNALLTØFFE MØTER: Små situasjoner og øyeblikk kan bli avgjørende også i dag.

KNALLTØFFE MØTER: Små situasjoner og øyeblikk kan bli avgjørende også i dag.

Med seier vil det bli den femte store pokalen under Jürgen Klopps ledelse på Anfield.

– Du vil aldri spille en finale, hvertfall har det aldri skjedd for meg, mot et svakt lag. Du møter kun toppklasse, lag i verdensklasse, og det er situasjonen her også.

Form er bare midlertidig

Liverpools form i 2022 har vært upåklagelig. Siden det ble 2-2 borte mot Chelsea, står de røde med 10-1-0, og 29-4 i målforskjell, i alle turneringer. Etter at London-laget gikk på et par poengtap i slutten av januar, har de vunnet seks på rappen, inkludert en tur til Abu Dhabi og triumf i FIFA Club World Cup.

– Formen er aldri egentlig en stor del av analysene våre, fordi det er kun midlertidig. Særlig hvis den er skikkelig dårlig, da ser vi komplett bort fra det.

Derimot ser man på de seneste kampene, hvem som spiller hvor og hvilket personell som er tilgjengelig. Samtidig trenger ikke de tidligere møtene å få for stor plass i forberedelsene.

– De to kampene, selvsagt benytter vi oss av dem, særlig en av dem er friskt i minnet. Men det er like viktig hvordan de har spilt i de senere kamper. Det er viktig hvem som kommer tilbake, vi bør trolig forvente at Reece James er klar og slike ting. Likevel vet du ikke hvem som vil starte, fordi det utgjør en stor forskjell for Chelsea hvem de har tilgjengelige og hvilket system de vil spille.

CUPKEEPER: Irske Caoimhín Kelleher på fotoshoot i forkant av finalen.

CUPKEEPER: Irske Caoimhín Kelleher på fotoshoot i forkant av finalen.

– Vi vet ikke 100 prosent, det er derfor analyse er viktig, men det er viktigere å fokusere på seg selv. Vi har verktøyene til å skape problemer for alle lag, og det er det vi må fokusere på, og jeg håper at det vil fungere.

Like rolig som Alisson

I forkant av finalen har «cupmålvakt» Caoimhín Kelleher fått mye oppmerksomhet. 23-åringen er vant til å spille andrefiolin i Liverpool, men fremstår som regel positivt når han får sjansen mellom stengene.

– Han er like rolig som Ali (Alisson) og fotballmessig er han er meget dyktig gutt som jobber utrolig hardt. Litt uheldig med skader her og der, men det er fint at han kan få de kampene han har fått, og at han nå også får finalen.

Det var i ligacupen at Kelleher fikk debutere for Liverpool tilbake i september 2019. Siden har det blitt kamperfaring i både Premier League og Champions League.

– Du ønsker å ha den best mulige reservekeeperen du kan få. For å oppnå det trenger han naturlig nok kamper fra tid til annen, fordi han kunne spilt hvor som helst for å være 100 prosent ærlig, bare ikke her fast på grunn av Ali. Men vi må sørge for at han virkelig ser en fremtid her, og derfor er jeg veldig glad for at han kan spille denne finalen.

Liverpool - Chelsea ser du fra 17:30 på V4 og Viaplay.