Dette sier supporterne:– Med denne troppen kan Liverpool vinne alt denne sesongen

Dette tror supportere av begge lag før finalen.

Liverpool møter Chelsea på Wembley i finalen i Ligacupen søndag. De rødkledde har vunnet turneringen åtte ganger, Chelsea fem, men det betyr lite når Stuart Attwell blåser kampen i gang klokken 17.30 norsk tid.

– Salah blir avgjørende

– Det blir en vanskelig kamp, en jevn kamp, avgjort på marginer, tror Gareth Roberts fra The Anfield Wrap.

– Vi har allerede spilt to uavgjortkamper mot Chelsea denne sesongen og det trenger ikke å sies men de regjerende europeiske mesterne er ingen fjols. Jeg tror det er litt overdrevent at Chelsea er i en form for krise – de har spilt mange uavgjortkamper men de har bare tapt fire kamper totalt denne sesongen. Så jeg forventer en tøff kamp. Men de røde har det beste kortet for hånden i form av talent i angrep og jeg tror det blir avgjørende.

Roberts tror det er én spiller som blir avgjørende.

– Mo Salah er i toppform. Selvtilliten hans er enorm, og han er en mye bedre spiller overalt enn mannen som kom hit i 2017.

– Store anledninger virker ikke å bry han nå, det er heller det motsatte. Jeg tror han forbereder seg til noe stort på søndag. Han er vanskelig for alle forsvarere, og hvis han har dagen kommer det til å bli utrolig vanskelig for Chelsea å stoppe han.

– Liverpool kan vinne alt denne sesongen

Jürgen Klopp har vunnet flere trofeer som Liverpool-manager, men har fortsatt til gode å vinne en engelsk cup.

– Jeg tror han kunne tenke seg å vinne en hjemlig cup, ja, ingen tvil om det. Han ville aldri sagt det høyt, men jeg tror han har valgt å nedprioritere disse turneringene tidligere. Nå, med en så bred stall, tror jeg at han tror, innerst inne, at de røde kan vinne alt denne sesongen.

– Det er selvfølgelig mye å be om, men spillere og managere drømmer, akkurat som supportere gjør. Jeg blir sjokkert om det ikke har blitt snakket om bak scenen på Anfield, når mikrofonene ikke er der.

Liverpool har vist tidligere at de klarer å tape en finale, uten at det svekker dem mentalt. Roberts frykter ikke et eventuelt tap søndag.

– Jeg tror ikke dette Liverpool-laget har en mentalitet som ville påvirket dem mye dersom det ble tap. Det så vi allerede etter finalen i Kiev og etter 97 poeng-sesongen i Premier League. Deres vilje og evne til å reise seg etter et tap er upåklagelig.

– «Mentalitetsmonstre» har blitt brukt mye, men det er likevel et ganske presist begrep. Hvis vi vinner derimot, tror jeg vi får ekstra vind i seilene og oss, supporterne, vil ha troen på at vi er på randen til å oppnå noe helt spesielt. Vi har sovet litt i timen, men et nytt trofé i februar vil få alle til å våkne.

Klar for å se sin 22. finale

Tage Herstad er klar for Wembley igjen. Florøværingen har vært på alle Liverpools finaler siden 2001, som tilsvarer 21 finaler. 12 av disse har endt med seier til Liverpool.

– Vi tar buss fra Anfield og stopper ca 30 minutters gange fra Wembley. Vi er en fem-seks busser som samles der. Det er en meget bra gjeng. A-laget!

I GODT SELSKAP: Tage Herstad er klar for kamp nummer 912 – på rad! – når han reiser til Wembley søndag. Her sammen med sin gode venn, Liverpool-legende Bruce Grobbelaar.

I GODT SELSKAP: Tage Herstad er klar for kamp nummer 912 – på rad! – når han reiser til Wembley søndag. Her sammen med sin gode venn, Liverpool-legende Bruce Grobbelaar.

Herstad gleder seg til en retur til Wembley og det det betyr, men er ikke så stor fan av selve stadion.

– Jeg skulle ønske Ligacup-finalen ble spilt i Cardiff igjen. Men det hadde gjort seg med et tidlig mål så vi får opp stemningen tidlig i kampen.

Forventingene til selve kampen er høye. Det blir Herstads kamp nummer 912 på rad!

– Jeg forventer at vi vinner finalen. Vi er litt favoritter, men som alle vet betyr det lite i fotball. Alle kamper lever sitt eget liv. Chelsea er et godt, solid lag så det blir en hard kamp.

Heller ikke Herstad tror resultatet vil ha mye å si på resten av sesongen.

– Jeg tror ikke dette laget kan få mer selvtillit så jeg tror ikke det blir noen stor forskjell, uansett utfall.

– Chelsea vinner en jevn kamp

Chelsea-supporter Leonie Carpenter er en del av YouTube-kanalen Chelsea Fan TV. De blå fra London har hatt en merkelig sesong, og gikk fra tittelkamp mot Liverpool og Manchester City til å kjempe om en topp fire-plassering. Samtidig har de vunnet Super Cup og VM for klubblag.

– Sesongen har vært en berg-og-dal-bane, full av høydepunkter og skuffelser. Vi har slått Tottenham fire ganger, men har ikke klart å slå Brighton hverken hjemme eller borte. Vi har spilt mer uavgjort enn jeg skulle ønsket, hatt skader på nøkkelspillere, og en spiss som – la oss være ærlig – ikke er spesielt fornøyd. Likevel er vi i kampen om topp fire og har fortsatt mulighet til å vinne trofeer.

– For ikke å nevne at vi nettopp vant VM for klubblag som har gitt oss en skikkelig opptur i det siste!

Det er ingen tvil om at de blå fra London har blitt svekket av skader, og signeringen av Romelu Lukaku i sommer har ikke blitt det som supporterne håpet på.

– Vi savner Ben Chilwell og Reece James desperat. De er nøkkelen i vårt system og uten dem klarer vi ikke å spille opp mot vårt beste. Også må man jo si at signeringen av Lukaku ikke akkurat har gått etter planen. Vi så litt av det han kan tilby i kampen mot Arsenal, men utenom det har det ikke vært imponerende, hverken av eller på banen. Han spiller ikke samme spill som lagkameratene, det er en mangel på samhold og derfor en mangel på mål i Tuchels besittelsesbaserte system.

– Jeg er veldig imponert over det Thomas Tuchel har fått til på et drøyt år som Chelsea-manager. Ziyech har kommet til live og vist potensialet sitt, og Kai Havertz fortsetter å imponere. Vi har pushet på gjennom en tøff tid og laget har fortsatt å jobbe hardt og supporterne har vært fantastiske.

Carpenter ser frem til det hun tror blir mange spennende dueller over hele banen søndag.

– Det blir spennende å se duellen mellom Rüdiger og Salah. Rüdiger gjorde noen bra gjenvinningsløp i kampen på ‘brua og var veldig aggressiv en mot en. Han gleder seg nok til denne kampen.

– Midtbanen blir også interessant. Fabinho har vært spesielt god for Liverpool i det siste så jeg er spent på hva Tuchel skal finne på for å holde ham ute av kampen. N’golo jobber fortsatt med å komme tilbake til toppform etter skaden så jeg tviler på at han blir veldig involvert. Jeg må nevne Thiago Silva også, han har vært en så innflytelsesrik spiller ikke bare fysisk på banen, men også verbalt. Han vil nok være nøkkelen i forsvaret vårt mot et veldig sterkt angrep.

– Vi er finalens underdogs men er veldig klare for dette. Det kommer til å bli jevnt men jeg tipper 2-1 til Chelsea.

Rivaliseringen lever

Liverpool og Chelsea møtte hverandre 24 ganger mellom 2005 og 2009. I tillegg til to møter i ligaen hvert år, måtte de to stadig opp mot hverandre i cupene – spesielt i Champions League. De mange møtene i store kamper førte til et brennhett rivaleri.

– Det handlet om at man ble godt kjent. Vi møtte dem så ofte på veldig kort tid. De mange møtene understreket den store forskjellen på de to klubbene og supporterne, og ingenting av det har egentlig endret seg. Også er de helt klart et lag med samme ambisjoner som våre. Så å plante en på tygga deres – metaforisk, naturligvis – ville vært en nydelig bonus ved siden av å vinne trofeet, sier Roberts.

Carpenter mener også at rivaliseringen fortsatt er levende, men med andre hovedpersoner.

– Tiden med Benitez mot Mourinho er forbi, men nå har vi to tyskere mot hverandre. Klopp har bygget et fantastisk, angripende lag, det kan ingen si noe på, men de har ikke klart å slå oss denne sesongen selv om vi spilte med ti menn på Anfield og de ledet 2-0 over oss på Stamford Bridge.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.