Vi får ikke se Klopp i dress på Wembley denne gang

I sine to første finaler på Wembley har Jürgen Klopp brukt dress. Det skjer ikke på søndag.

Dette blir Jürgen Klopps tredje Wembley-finale. Den første var i Champions League-finalen i 2013, da hans Borussia Dortmund tapte mot erkerival Bayern München.

Den andre var med Liverpool i 2016, da han kun hadde vært noen måneder i klubben. Da tapte de røde etter straffesparkkonkurranse mot Manchester City.

Felles for de to finalene, var at Liverpool-manageren var kledd i dress. Det kommer ikke til å skje på søndag.

– I Champions League-finalen i 2013, helt ærlig… Det er litt teit, men noen sa til meg at det var forventet at jeg brukte dress på sidelinjen. Da jeg så treneren på siden av meg uten dress tenkte jeg «tuller du med meg?», sier Klopp om klesvalget i et intervju med The Times.

– Det er ikke slik at jeg kler meg som en slask til bryllup og slike ting. Det er noen ganger du må, men dersom jeg kan velge fritt så bruker jeg ikke dress, sier han videre.

Utelukker badeshorts denne gang

Det er nok det at vi så sjelden ser Klopp i finstasen som gjør at dette er tema før han skal lede laget sitt ut på Wembley. Samme sesong som tyskeren kom til Liverpool hadde klubben inngått et samarbeid med Hugo Boss som klubbens partner på fintøy. Det har det vært lite bruk for med 54-åringen ved roret – men de fortsatte avtalen til ut 2017-sessongen. 

– Jeg kunne stått der i badeshorts, og så lenge vi vinner vil folkene være glade. Dersom vi ikke vinner, blir det en stor sak. Jeg skal ikke bruke badeshorts, det skal ikke skje, sier han videre.

Jordan Henderson og James Milner er de to eneste spillerne fra finalen i 2016 som kan bli involvert på søndag. Roberto Firmino er ute med skade. Klopp tror ikke nødvendigvis at ting ville vært så mye annerledes dersom den finalen for seks år siden hadde endt med seier.

– Jeg ser for meg at dersom vi hadde vunnet ligacupen, ville jobben min vært den samme. Det er ikkje noen som ville sagt til meg tre måneder senere at «nå har du vunnet ligacupen, så du kan legge beina på bordet», og det var det samme med Europa League. Det gjør det enda mer dritt at vi ikke vant.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.