Premier League innrømmer feil: Det skulle vært straffe til Everton

Etter en gjennomgang etter kampen innrømmet Premier League at de hadde kommet frem til feil avgjørelse.

Det var neppe mange Liverpool-supportere som hadde håp om en hjelpende hånd fra byrival Everton, da de satte seg ned for å se kampen mot Manchester City lørdag kveld.

Men Everton spilte en av sine beste kamper på lang tid, og holdt unna Pep Guardiolas lag til det var spilt 82 minutter. Da scoret Phil Foden etter at eg innlegg hadde skiftet retning i to Everton-forsvarere, slik at han kunne sette ballen inn bak en utspilt Jordan Pickford fra kort hold.

Bare noen minutter senere så det likevel ut til at det var en ny tvist i historien – da Rodri upresset så ut til å handse ballen før han skulle klarere inne i egen boks. Etter heftige protester fra Everton-spillerne, ble det et stopp i spillet på flere minutter.

VAR-dommer Chris Kavanagh så på situasjonen, og det ble opplyst over høytaleranlegget og grafikken til TV-selskapene at situasjonen ble sett på. Så viftet dommer Paul Tierney spillet videre uten å gå til skjermen, og dømte offside på en situasjon som skjedde senere.

– Feil avgjørelse

Manager Frank Lampard var rasende etter kampen.

– Jeg har en tre år gammel datter som sitter hjemme og kunne fortalt deg at det der er straffe. Det er den enkleste handsavgjørelsen du kan få, sa Lampard til Sky Sports etter kampen.

– Det er i beste fall inkompetanse. I verste fall… Hvem vet?, sa han videre.

Først gikk Premier League ut og sa at de ikke kunne få klare bevis for at ballen traff det røde feltet – som er straffbar hands, ifølge Manchester Evening News.

Ifølge journalisten Chris Williams har Premier League Match Centre (PLMC) kommentert situasjonen i etterkant, og innrømmet at de kom frem til feil avgjørelse. 

«VAR mente at bildene var uklare, men etter en videre gjennomgang etter at kampen var over ser det ut som straffespark», skal være uttalelsen fra Premier League.

PLMC er ikke i direkte kontakt med dommerne underveis i kampene, men studerer alle situasjoner. Det er sjelden de innrømmer feil.

Det endte med 1-0-seier til Manchester City, som med det igjen har en luke på seks poeng ned til Liverpool, med én kamp mer spilt. For Evertons del gjør dagens resultat at de kun er ett poeng over nedrykksstreken.