– Et par av oss var kanskje litt for stresset

Andy Robertson mener at Liverpool-spillerne fikk bedre tid med ballen enn de trodde på forhånd da de gjestet Turf Moor.

Andy Robertson beskriver kampen mot Burnley på Turf Moor som vanskelig, men han er som de øvrige Liverpool-spillerne godt fornøyd med utfallet av kampen.

– Været var helt forferdelig, og både været og Burnley gjorde det vanskelig for oss. Jeg synes Burnley spilte en veldig god kamp, men vi klarte å håndtere alt de hadde å komme med. Våre midtstoppere vant mange hodedueller, og det gjorde Fabinho også, mens jeg og Trent sikret for dem. Spillerne på midtbanen vant ballen tilbake, og så handlet det om å finne kvaliteten vi trengte. Heldgvis gjorde vi det, og vi kunne hatt et par mål til også. Vi tar de tre poengene, og ser fremover, sier skotten til Liverpoolfc.com.

Robertson innrømmer at både han og lagkameratene var litt stresset foran denne kampen.

– Vi måtte roe oss ned litt. Vi hadde bedre tid med ballen enn vi trodde. Et par av oss var kanskje litt for stresset, og trodde vi var mer presset enn vi egentlig var. Scoringen kom på et bra tidspunkt, like før pause. Burnley hadde styrt kampen en liten stund på det tidspunkt. 

– Fabinho er blitt en scoringsmaskin, og dukket opp på riktig sted igjen! Andreomgangen var ganske komfortabel. Jeg tror ikke de hadde mange sjanser. Vi hadde et par kontringer der vi kunne ha tatt bedre valg, men alt handlet om de tre poengene. Vi er veldig godt fornøyd med at vi holdt buret rent. Jeg synes vi jobbet veldig hardt for seieren, og kan være fornøyde med kampen.

Robertson skryter ikke bare av scoringen til Fabinho, men brasilianerens spill også. 

– Alt han foretok seg var strålende. Han er kjent for å bryte opp motstanderens spill, vinne tilbake ballen og fore spissene, men nå har han begynt å dukke opp på riktig sted til riktig tid også. Det var en avslutning en måltyv verdig. Han var der og satte ballen i nettet. 

– Da sesongen startet var vi klar over at vi alle måtte bidra. Enkelte har scoret flere mål enn andre, men fem mål på de sju siste kampene fra Fab vitner om utrolig form. Jeg håper det fortsetter slik lenge. Vi kan ikke alltid lite på at de tre på topp skal score målene, så vi må alle bidra med scoringer.

Forventer knallhard motstand i Italia

Neste oppgave er Inter på bortebane i den første åttendedelsfinalen i Champions League. En kamp som spilles allerede onsdag kveld. 

– Så snart trekningen ble gjort begynte vi å glede oss og se frem til denne utfordringen. Det er lenge å vente.

– Det blir utrolig tøft. Inter gjør det veldig bra i Serie A, og er der oppe og kjemper om tittelen. Vi skal prøve å levere varene på alle fronter. Vi har en tøff bortekamp først, så vi må spille opp mot vårt beste, og gjøre det samme som vi har gjort de siste 6-8 ukene. Klarer vi det, tror jeg vi kan få et positivt resultat. 

– Vi ser frem til å spille på et ikonisk stadion. Et utrolig stadion. Jeg er sikker på at våre fans vil være fantastiske. Vi ser virkelig frem til kampen, avslutter Robbo.