– For å unngå at folk sier «ja de var gode, men burde ha vunnet mer» må vi vinne ting nå

Søndag kan Jürgen Klopp vinne sitt femte trofé med Liverpool.

Så langt har Liverpool vunnet Champions League, Premier League, supercupen og VM for klubblag med Jürgen Klopp som manager.

De røde har vært et av de absolutt beste lagene i Europa de siste sesongene, men Manchester City og Chelsea har likevel vunnet flere troféer enn de røde. Det kan Liverpool gjøre noe med denne sesongen, og starte med ligacupen på søndag.

– Vi vil gjøre alt det vi kan for å ha et «Wembley-øyeblikk». Vi vet alle for øyeblikket er veldig fornøyd med laget, men dersom du snakker om dette laget om 20 år ville det ikke overraske meg dersom folk sa «ja, de var gode, men de burde ha vunnet mer» dersom vi ikke vinner noe igjen, sier Liverpool-manageren i et intervju med the Guardian

– Derfor bør vi prøve å vinne noen ting nå. Den neste og beste sjansen er denne helgen mot Chelsea, og det kommer til å bli veldig vanskelig. Vi kan ikke sitte her og snakke som om vi allerede har vunnet.

Han er forberedt på at det blir tøft.

– Chelsea har nettopp vunnet VM for klubblag, og vi vet hvor godt det føles. De er desperate for å få et nytt trofé til sitt troféskap, sier Klopp.

Alltid anspent på finaledag

Klopp har vunnet en del troféer i sin karriere, men han har også vært med på å tape finaler. Han tapte Champions League-finalen med Borussia Dortmund i 2013, og med Liverpool i 2018. Han tapte også ligacupfinalen og Europa League-finalen med LFC i 2016.

The Guardians journalist ville vite mer om rutinene hans rundt finaler.

– Jeg vil ikke endre på noe. Jeg kommer til å våkne opp lenge før klokken ringer, gå til frokost, vente på at de andre kommer ned, og når de kommer vil vi ta oss en gåtur dersom det er mulig, forteller 54-åringen.

– Nervøsitet er ikke det riktige ordet. Jeg blir anspent. Før Champions League-finalen i 2019 var jeg veldig redd, for å tape to Champions League-finaler er ikke hyggelig.

Han håper at han får sove på dagen, slik han gjorde før finalen i Madrid.

– Jeg var veldig redd for å være alene før det, og sitte i et rom for å forberede et møte og hva jeg skal si. Du sitter der i tre-fire timer, fordi det er en sen kamp, og du kan bli gal av det. Men jeg sovnet bare. Jeg var veldig fornøyd med meg selv!

– Jeg håper at jeg har den samme innstillingen på søndag, men når alt kommer til alt er det guttene som avgjør.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.