Han scoret sitt eneste Liverpool-mål i ligacupfinalen mot Chelsea

Spanjolen er den eneste Liverpool-spilleren som har scoret sitt eneste mål i en stor finale.

Hvem er Liverpool-spilleren som scoret sitt eneste mål for klubben i en stor finale?

Antonio Nunez er svaret, og anledningen var ganske lik søndagens. Spanjolen har snakket med The Athletic om sin ene sesong i Liverpool.

Målet

Liverpool og Chelsea møttes den 27. februar 2005, under det lukkede taket på Millennium Stadium i Cardiff. Det var finale i ligacupen, og John Arne Riise hadde gitt Liverpool ledelsen etter ett minutt. Det gikk mot nok et ligacup-trofé for Liverpool, men ti minutter før full tid scoret Steven Gerrard selvmål og kampen gikk til ekstraomganger.

Chelsea-manager Jose Mourinho feiret selvmålet så overdrevet og hisset på seg Liverpool-supporterne som satt bak benken. Han ble sendt vekk av dommeren.

I ekstraomgangene scoret Chelsea to mål, signert Didier Drogba og Mateja Kezman. To minutter etter Kezmans mål, var det Nunez som hoppet høyest og headet ballen i mål bak Petr Cech. Spanjolen ga Liverpool håp igjen. De hadde syv minutter til å utligne, og ta kampen til straffespark… men, nei.

– Hadde vi scoret et tredje mål i ekstraomgangen hadde nok flere husket mitt mål – men vi vant den viktigste kampen mot Chelsea den sesongen da vi møtte dem senere i Europa, sa Nunez til The Athletic.

I MERSEYSIDE-DERBYET: Nunez i aksjon mot Everton i mars 2005.

I MERSEYSIDE-DERBYET: Nunez i aksjon mot Everton i mars 2005.

En del av «Galacticos»

Nunez sin karriere skjøt plutselig fart i starten av 20-årene. Han spilte for Madrid-klubben Las Rozas på tredje nivå i spansk fotball, før han sluttet seg til andrelaget til Real Madrid. Etter to sesonger fant manager Carlos Queiroz plass til han på førstelaget.

Men 2003/04-sesongen levde ikke opp til det man forventet av Galacticos, og da sesongen var over var Nunez plutselig overflødig. Queiroz fikk sparken etter at Real Madrid endte på en fjerdeplass i ligaen, ble slått ut av Champions League i kvartfinalen mot Monaco og tapte Copa del Rey-finalen mot Real Zaragoza. Ikke godt nok for et lag bestående av superstjerner som Zinedine Zidane, Raul, Ronaldo, Luis Figo og David Beckham, for å nevne bare noen.

Det så ut som Nunez sin vei videre var til Real Mallorca, da Rafael Benitez slo på tråden. Real Madrid ønsket seg Michael Owen, og ville sende Nunez i retur som en del av forhandlingen. Ifølge Nunez sin agent på den tiden, var Liverpool faktisk interessert i spanjolen før Real Madrid begynte å forhøre seg om Owen.

– Selv før saken med Owen ble en realitet prøvde vi å få til en overgang.  Vi hadde snakket med Benitez i en måneds tid, fortalte agenten i 2004.

Minneverdig år på Anfield

17. august 2004 kom bekreftelsen. Nunez hadde fullført den medisinske testen og signerte en treårskontrakt. «Han blir betegnet som en arbeidsom og lojal spiller, en allround type uten ekstreme egenskaper. Han skal ha bra fart, og Rafael Benitez var klar på at han for ham er en høyreflanke på midtbanen, selv om han også kan spille sentralt.  I tillegg skal han være meget habil i lufta» skrev supporterklubbens Torbjørn Flatin etter at overgangen var klar.

Nunez ble bare én sesong i Liverpool, men det var et minneverdig år som toppet seg med Champions League-medaljen i Istanbul i mai. Til The Athletic forteller Nunez at til tross for at han har flyttet mye på seg siden den tid, og de fleste av eiendelene hans ligger i Madrid, har han alltid med seg medaljen. Selv fikk han ikke spilletid i finalen, men han hadde spilt fem kamper i turneringen og føler at han var delaktig i bragden.

Han fikk en marerittstart på Liverpool-oppholdet. På bare sin andre treningsøkt pådro han seg en kneskade som gjorde at han måtte opereres, og det var først i november han fikk debuten på Anfield. I løpet av den ene sesongen fikk han starte 13 kamper, og hadde 14 innhopp.

Og scoret ett mål.

Han har gode minner fra Anfield, og spesielt semifinalen mot Chelsea i Champions League.

– Det var nok den beste atmosfæren jeg noen gang opplevde. Jeg kan ikke huske noe lignende. Mange i Spania spør meg «hvorfor er Anfield så berømt? Hvorfor er atmosfæren så spesiell?» Jeg svarer alltid at man må dra dit for å oppleve det og forstå det. Det er et spesielt sted.

– Alle som elsker fotball burde dra til Anfield en gang i livet. Se hva som skjedde mot Barcelona i 2019. Sånt som det kan bare skje på Anfield.

– Skuffende

Da bussen med spillerne og Champions League-trofeet kjørte rundt Liverpool dagen etter seieren i Istanbul, var det med en litt skuffet Nunez ombord. Benitez hadde nemlig gitt han beskjeden like før avgang at han ikke var en del av fremtidsplanene.

– Det var skuffende, jeg trivdes veldig godt i Liverpool. Jeg er den første til å innrømme at jeg ikke var på mitt aller beste den første sesongen der, av mange grunner, men jeg var sikker på at jeg ville forbedre meg den andre sesongen.

Men han fikk ingen ny sjanse. Etter oppholdet i Liverpool, gikk veien videre til Celta, Murcia, Apollon Limassol, Huesca, Deportivo La Coruña og til slutt Recreativo. Det var først etter 2017/18-sesongen at den da 39 år gamle Nunez la opp som spiller, etter å ha spilt på det tredje høyeste nivået i Spania de siste fire årene.

- Overgangen (til Celta Vigo) er gode nyheter for meg, da jeg ønsker å spille fotball. I Liverpool fikk jeg få muligheter, og det er aldri bra for en spiller. Rafael Benitez var helt klar på at jeg ikke figurerte i hans planer for den kommende sesongen, sa Nunez i 2005.

- Trass i skadene jeg slet med lærte jeg mye i Liverpool, og det er en erfaring jeg for alltid vil se tilbake på med glede. Jeg anser ikke meg selv som noen flopp i Premier League.

Nå jobber han som speider og hjelper talentfulle, unge spillere fra Guinea-Bissau å finne klubber i Spania og Portugal.

Han var tilbake på Anfield senest i 2019 og så Napoli-kampen. Han ser flere Liverpool-kamper enn Real Madrid-kamper da nivået i Premier League er så høyt.

– Jeg er stolt over å kunne si at jeg har spilt for Liverpool.

Ligacupfinalen mellom Liverpool - Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.