Verdens beste midtstopper er tilbake på sitt beste, og ser frem til sin første Wembley-finale

Liverpools store midtstopper trenger ingen ekstra motivasjon før søndagens ligacupfinale.

Virgil van Dijk er absolutt tilbake på sitt beste, og har vært fantastisk de siste ukene. Etter å ha vært ute så lenge med en alvorlig kneskade, er det mektig imponerende at søndagens ligacupfinale blir hans 33. kamp for sesongen. Alle kampene har vært fra start, og samtlige har han fullført.

– Du jobber så hardt helt fra sesongoppkjøringen for å vinne troféer, priser og kamper, og det er slik jeg føler det om denne finalen også, sier han i et intervju med Liverpoolfc.com i oppladningen til finalen

– Det er en turnering der vi gir mange unge spillere sjansen. Vi roterer mye fordi vi har vært med i så mange turneringer, men nå er det finale, og vi håper å vinne det troféet – men det vil bli veldig tøft, for Chelsea er fantastiske.

Van Dijk var ikke med i troppen i tredje og fjerde runde mot Norwich og Preston, og mistet kvartfinalen mot Leicester etter å ha testet positiv for covid. Han spilte i begge semifinalene mot Arsenal, og nå gleder han seg til finale.

– Det vil bli første gangen jeg spiller en finale i en hjemlig cupturnering med klubben, for første gang på Wembley. Jeg gleder meg til det. Det vil bli spennende, og forhåpentligvis kan vi få kloa i troféet, sier 30-åringen.

Noen kan argumentere for at Community Shield-kampen mot Arsenal i august 2020 var en finale, vi holder med van Dijk i at det er mer en oppvisningskamp – spesielt ettersom «the Gunners» vant den kampen på straffer.

Nyter hvert sekund

Verdens beste midtstopper mistet neste hele fjorårssesongen med en alvorlig kneskade han fikk i Merseyside-derbyet mot Everton. Journalisten ville vite om all den tiden på sidelinjen gjorde at han satte enda mer pris på det.

– Selv før skaden satte jeg allerede stor pris på det. Jeg er ikke den yngste lenger. Definitivt ikke den eldste heller, men tiden flyr, og jeg ønsker bare å være der ute og nyte det sammen med lagkameratene mine. Være der jeg er i dag, og spille for Liverpool, sier han.

SCORET SIST: Virgil van Dijk scoret og la på til 6-0 mot Leeds på onsdag.

SCORET SIST: Virgil van Dijk scoret og la på til 6-0 mot Leeds på onsdag.

Van Dijk signerte en ny kontrakt i august, og er knyttet til klubben til sommeren 2025.

– Det er utrolig, og jeg nyter alt med det. Familien min trives også med det, så det er åpenbart en stor del av grunnen til at jeg signerte en ny avtale, fordi jeg ønsker å holde det gående og sette pris på alt det jeg har. Etter skaden i fjor, og der jeg er i dag etter hvor jeg var på samme tidspunkt i fjor, er jeg veldig stolt over meg selv, og antall kamper jeg har spilt. Ting kan fortsatt bli bedre, men jeg er veldig tilfreds, sier han.

Ligacupen er en turnering van Dijk så langt ikke har vunnet i sin karriere.

– Jeg tror ikke at vi trenger noen ekstra motivasjon. Det er noe vi ønsker å få til som gruppe, og nå har vi sjansen til å gjøre et forsøk på å vinne den. Det er en grunn til å være oppglødd, og jeg gleder meg.

Tror det blir tøft

Dette blir Liverpools tredje kamp mot Chelsea denne sesongen. Den første endte 1-1 på Anfield. I den andre ble det 2-2 på Stamford Bridge. Han tror det blir tøft mot den nybakte verdensmesteren for klubblag.

– Ja, det kommer ikke til å bli en kamp der ett lag styrer slik jeg ser det. Som jeg har sagt tidligere har de et fantastisk lag, en god manager, og taktisk er de veldig gode. Det blir aldri enkelt mot dem, sier van Dijk.

– Det positive er at vi har fantastisk kvalitet over hele banen, og kan også være avgjørende, så dersom vi kan vinne det troféet ville det vært en fantastisk bragd.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.