En tredje Premier League-klubb forsøkte å kjøpe Diaz i januar

Det var ikke bare Tottenham og Liverpool det sto mellom.

Mot slutten av januarvinduet gjorde Liverpool alvor av interessen sin, og kjøpte Luis Diaz fra Porto. Colombianeren koster 37,5 millioner pund – en overgangssum som kan stige til 50 millioner pund etter en rekke kriterier.

Da de røde gjorde sitt fremstøt, hadde Tottenham allerede blitt enig med Porto om en overgang, og presset prisen langt ned fra prislappen på 80 millioner euro som den portugisiske klubben i utgangspunktet hadde satt.

Men da Liverpool kom, var det ingen tvil om hvor angriperen ville. Nå viser det seg at det ikke bare var Tottenham som ønsket å kjøpe ham før de røde kom på banen.

– Vi prøvde

West Ham-manager David Moyes forteller at også de gjorde et forsøk på å kjøpe 25-åringen i januar. Klubben som jakter topp fire denne sesongen var linket til mange navn, men kjøpte ingen i januarvinduet.

– Jeg snakket med Luis Diaz på telefon, og vi hadde kommet ganske langt i prosessen med å kjøpe ham fra Porto. Jeg forsto det slik at Liverpool var interessert i å kjøpe ham til sommeren, og derfor ville jeg ha ham i januar, sier Moyes til the Athletic.

– Jeg vet ikke om vårt forsøk på å kjøpe ham i januar påvirket Liverpools avgjørelse, men han er en veldig god spiller. Vi fikk ham ikke, men det er bra at ambisjonen vår er å kjøpe de beste spillerne for å forbedre West Ham. Jeg ønsker å forbedre oss, og jeg vil ikke at det skal være middelmådig dersom jeg kan hjelpe. Noen ganger må du være tålmodig og håpe at du får de riktige tingene til riktig tid.

Han trodde West Ham var alene i kampen om Diaz en periode, til tross for interessen fra Tottenham og West Ham.

– Jeg vet egentlig ikke, men jeg hadde en periode der jeg trodde vi var alene. Vi snakket med agenten i London, og satte i gang. Så kom det andre klubber inn. Klubben var villig til å gi bud på de riktige spillerne, men dessverre fikk vi dem ikke, sier han.

Luis Diaz har fått en meget god start på Liverpool-karrieren, og har spilt i fem kamper for de røde den siste måneden.

Ligacupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles søndag kl. 17.30, og vises på V4 og Viaplay.