Forventer at Liverpool snart vil prøve seg på Carvalho igjen

Avtalen gikk i vasken mandag kveld, men håpet er ikke ute. Ting kan skje de neste ukene.

Etter halvannet døgn med forhandlinger, ble Liverpool og Fulham endelig enig om en overgangssum for 19 år gamle Fabio Carvalho mandag kveld. Da Paul Joyce i The Times var førstemann som rapporterte om det – gjensto det én time og tolv minutter av fristen før overgangsvinduet stengte.

I Premier League er det mulig å få en forlengelse på inntil to timer dersom det er enighet mellom klubbene, men slik er det ikke i English Football League (EFL). Det gjorde at Liverpool ikke rakk å få i stand papirarbeidet for å låne Carvalho tilbake til Fulham.

Overgangssummen skal ha vært på åtte millioner pund – tre millioner pund mer enn de helrødes første bud på søndag. Carvalho er en veldig ettertraktet unggutt, som har gjort sakene sine veldig bra i Fulham denne sesongen. Han er på utgående kontrakt, og til sommeren kan han signere for hvem han vil.

Dersom det blir en engelsk klubb, er det et tribunal som skal bestemme overgangssummen, dersom ikke klubben blir enig med Fulham om en kompensasjon. Det var det som skjedde da Liverpool signerte Harvey Elliott fra samme klubb i 2019. De røde var ikke lystne på en lignende prosess, og ønsket avtalen i orden raskt.

Nytt forsøk snart

Ifølge Neil Jones i Goal.com, en journalist som pleier å ha godt innsikt når det kommer til hva som skjer på Anfield, er klubber som Bayern München, Borussia Dortmund og Chelsea blant de andre interesserte klubbene. 

De to tyske klubbene vil kunne signere spilleren for en langt lavere kompensasjon enn det et tribunal vil sette for en engelsk klubb. Da er det også mulig å tilby bedre betingelser for spilleren.

På mandag var Carvalho gjennom den medisinske sjekken, og var klar for å signere en femårskontrakt med Liverpool. En bør derfor kunne være optimistisk for at en avtale likevel kan nås senere, og at 19-åringen ønsker å spille under Jürgen Klopp.

Jones skriver at det er forventet at Liverpool vil gjøre et nytt forsøk, og få i stand en avtale med Fulham og Carvalho i løpet av de neste ukene. Klopp og klubbens rekrutteringsavdeling mener det er en spiller med stort potensial, som kan utvikle seg mye på Merseyside.

Det er uansett ikke en spiller en ville fått jobbet med før til sommeren – selv om det er frustrerende når en har vært så nære en spennende overgang.