Neco Williams lånes ut resten av sesongen

Neco Williams lånes ut til Championship-leder Fulham.

Neco Williams lånes ut til Fulham for resten av sesongen. Tidligere mandag var opprykksrival Bournemouth den eneste som ble nevnt som mulig stoppested for 20-åringen, men utover i de lange forhandlingene om Liverpools kjøp av Fabio Carvalho har tydeligvis waliserens navn dukket opp! I Fulham får han et gjensyn med sin landsmann og tidligere lagkamerat i Liverpool, Harry Wilson.

Peter Rutzler i The Athletic skriver nå at lånet av Williams ble fullført i tide, i motsetning til overgangen til Fabio Carvalho. Fulham bekrefter samtidig at de har solgt høyreback Dennis Odoi til Club Brügge. 

Klokken 01.26 norsk tid bekrefter Liverpool at Williams skal tilbringe sesongen på lån hos Fulham. Vi kan jo håpe det vil gjøre det lettere om Liverpool skal gå inn i nye forhandlinger om Carvalho.

Vi venter fortsatt på detaljene, og om Fulham har opsjon eller gått med på forpliktelse om kjøp av spilleren etter sesongen. Tidligere har han vært verdsatt og tilgjengelig til rundt 10 millioner pund.

Williams er en del av den walisiske landslagstroppen, og er på jakt etter mer spilletid. Waliseren har bare spilt én Premier League-kamp denne sesongen, da han fikk noen få minutter på banen da Watford ble slått 5-0 i oktober.

I helgen avbrøt han ferien for å være tilbake i England og klar dersom det skulle bli en overgang. Det blir det altså nå.

Var også tilgjengelig i fjor

I Liverpool er Trent Alexander-Arnold et soleklart førstevalg på høyreback, og som kanskje verdens beste i sin posisjon, er det langt mellom mulighetene for Williams.

20-åringen har også blitt brukt lenger fremme i banen, men det er i utgangspunktet høyreback han har vært.

Williams var tilgjengelig for en overgang i fjor sommer. De røde ga ny langtidskontrakt til to år yngre Conor Bradley, som også har fått muligheter denne sesongen. Den nordirske landslagsspilleren virker som en spiller Jürgen Klopp ønsker å satse på, og med sin unge alder er han trolig også mer tålmodig enn Williams, som er på et sted i karrieren der han ønsker å spille fast og etablere seg.

Han kom til Liverpools akademi som U9-spiller. I 2020 skrev han under på en femårskontrakt. Williams har spilt 33 førstelagskamper for Liverpool FC.

I tillegg til Bradley vil Liverpool nå ha Joe Gomez og James Milner som alternativer dersom Alexander-Arnold er utilgjengelig.