– Han snakker ikke skotsk, det er sikkert

Andy Robertson har fått en ny makker på venstresiden.

– Han snakker ikke mye skotsk, det er sikkert. Han sitter ved siden av meg i garderoben, og han kan ikke så mye engelsk. De som snakker spansk hjelper ham mye. Jeg bare smiler og ler og prøver å sørge for at han har det så bra som mulig, sier Andy Robertson om sin nye lagkamerat Luis Diaz ifølge Liverpool Echo.

De to spilte en god kamp sammen på venstresiden da Liverpool slo Leicester 2-0 torsdag kveld - til tross for noen åpenbare språkproblemer. 

– Jeg må nok lære meg å si «mann i rygg» eller «god tid» på spansk. Det bør holde, sier Robertson og legger til at han er imponert over sin nye lagkamerat. 

– Veldig imponert, og det kommer bare til å bli bedre med mer trening og flere kamper, sier han.

– Aldri lett

Søndag kommer en ny utfordring. Da i form av Burnley, og Robertson vet hva som venter. 

– Burnley er aldri lette å møte, spesielt ikke på bortebane. Det er alltid vanskelig å spille på Turf Moor, og spesielt når de kjemper i bunnstriden. Jeg vet at det er ekstremt viktig for dem å plukke poeng i den situasjonen de er i nå, sier venstrebacken. 

Skotten, som selv har vært med på å rykke ned med Hull, skryter av søndagens motstander.

– Det er en bra spillergruppe, med ærlige, hardtarbeidende spillere som alltid kjemper for andreballer. I tillegg er de giftige på dødball, sier han.

– Du vet hva du får, men det er vanskelig å stoppe, og derfor må vi være klare. Vi må sørge for å vinne duellene og taklingene samtidig som vi skaper sjanser selv, sier Robertson.

Skryter av Elliott

I intervjuet snakker skotten for øvrig varmt om Harvey Elliott, som nylig kom tilbake fra langtidsskaden og har imponert ute på banen.

– Etter operasjonen måtte vi roe ham ned litt. Han ville gå på neste kamp, som var dagen etter operasjonen, og da måtte vi be ham ta seg litt mer tid, sier Robertson.

– Siden den gang har han jobbet så hardt for å komme tilbake. Han har vært fokusert og målrettet. Nå er han i storform. Det er akkurat som om han aldri var borte. Han blir viktig for oss mot slutten av sesongen.