Inter vil savne Barella, men Klopp tror ikke erstatteren vil være mye dårligere

Midtbanespiller Nicola Barella er suspendert, og får ikke spille noen av de to åttendedelsfinalene mot Liverpool.

Mens Jürgen Klopp kan velge fra en skadefri og fulltallig tropp mot Inter i kveld, så kan ikke vertenes manager, Simone Inzaghi, nyte den samme luksusen.

Inter-manageren må klare seg uten den skadede duoen Joaquin Correa og Robin Gosens, og det er heller ikke sikkert at midtstopper Alessandro Bastoni rekker kampen. En som definitivt er ute eter midtbanespilleren Nicolo Barella, som må stå over begge kampene mot Liverpool etter at han pådro seg rødt kort i den siste gruppespillkampen mot Real Madrid.

Barella er kanskje Inters viktigste spiller. 25-åringen vant EM med Italia i sommer.

– At Barella ikke er tilgjengelig for spill er ikke dumt for oss. Han er en veldig god spiller. Jeg har virkelig sansen for ham. Han har alt du ønsker fra en midtbanespiller. Han er aggressiv, han er teknisk god, han kan løpe i evigheter, og alt slikt, sa Klopp til pressen tirsdag.

Klopp tror Vidal blir erstatteren

Liverpool-manageren tror at Arturo Vidal vil være mannen som erstatter Barella.

– Erstatteren hans vil trolig være Arturo Vidal, som er en skikkelig erfaren spiller, og som vil være svært motivert. Så jeg er ikke sikker på om det er noen fordel for oss. Det spiller ikke noen rolle hvem som spiller, men hvordan de spiller.

Det er et mantra som forsåvidt gjelder også for Klopps eget lag, selv om Liverpool-manageren fryder seg over at han endelig kan velge fra en fulltallig tropp for første gang på to år. Liverpool-spillerne har til sammen gått glipp av nesten 200 kamper denne sesongen på grunn av skader. Da er det godt for Klopp å ikke ha en eneste skade å bekymre seg over.

– Det er en god situasjon å ha. Vi trenger friske bein i denne kampen. Men det er mye viktigere at vi kan gjøre fem bytter i kampen, noe som er et skikkelig løft for fotballen generelt sett i en tøff periode i sesongen.